Zlostavljanje napuštenih životinja o trošku građana postalo unosan biznis

0
Opština Kuršumlija samo je još jedna u nizu opština u kojoj se Zakon o veterinarstvu i Zokon o dobrbiti životinja ne poštuju. Umesto toga, velike sume novca plaćaju se privatnim firmama za koje su različita udruženja koja se bave zaštitom prava životinja dokazala da koriste surove metode zbrinjavanja u nehumanim uslovima, a često ih i “prebace” u neko drugo naselje i tako u krug.
Zbog nepoštovanja Zakona o veterinarstvu i izradi prihvatilišta dva su problema ključna. Sudbina pasa koji takvim tretmanom postanu lošeg zdravstvenog stanja je upitna.Ugovori koji se sklapaju sa privatnim firmama skriveni su od očiju javnosti, a javne nabavke ne postoje.
Loklane vlasti umesto da sredstva usmere ka izgradnji sopstvenih prihvatilišta za pse lutalice i njihovo zbrinjavanje, novac rasipaju na privatne firme. Kako to da za privatne firme ima, a za izgradnju opštinskih prihvatilišta nema novca?  Novac građana se neće rasipati za privatne šeme, a Zakon o dobrobiti životinja i Zakon o veternistavu biće poštovani tek kada smenimo SNS sa čela naše opštine koja je upropašćena na svim nivoima.
SSP Kuršumlija
Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.