Tajkun Raičević kupuje Palmu sve sa cipelama

6

,,Sudeći prema direktorskoj plati i učešću u dobiti u nekoliko povezanih firmi koje je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, poslanik Srpske napredne stranke Radovan Raičević mogao bi sve sa cipelama da kupi Dragana Markovića Palmu, Božidara Đelića, Dušana Petrovića, Dragana Šutanovca i još mnoge među svojim sadašnjim i bivšim poslaničkim kolegama koji u javnosti slove za bogate. Od ove četvorice pomenutih, vlasničko učešće u nekom biznisu prijavio je samo Đelić.“

Kako Srbija zna samo kuršumličani ne znaju koje sve firme prevarntskim metodama isisavaju novac. Ima i nekih koje nisu pomenute, recimo ,,Bele Crkve“, „Đavolja varoš“ d.o.o……. Ovo je bilo 2012 a od tad do sad koliko je Raičević ojadio građane Kuršumlije. Interesantno je da se do sad nije setio da napravi hotel negde drugde i pokaže ostalima u nekoj drugoj banji kakav je on privrednik. Nije se setio ili tamo nema ovakve legalizovane pljačke (primedba autora)

,,Raičević, direktor poznate kuršumlijske firme „Planinka AD“ vlasnik je 3% akcija u tom preduzeću, ali i u firmama „Prolomplast“ (15,63%), „Lukovodrvo“ (11,81%) i „Pilatovica“ (6,22%), a te su firme opet suvlasnici „Planinke“ sa udelima od 20,3 odnosno 14,5 odnosno 4,4%. Tri poslednje firme, očito osnovane za potrebe svojevremene privatizacije „Planinke“, nemaju zaposlenih, ali kao i ključna firma sa kojom su suvlasničkim vezama povezane, posluju s dobiti. „Planinka AD“, čiji je direktor Raičević od 1990. godine, prošle je godine imala dobit od 158,4 miliona dinara i 121 zaposlenog. Ipak, videće se iz „Danasovog“ istraživanja koje sledi, Raičević, mereno prema dobiti, nije na čelu najuspešnije „poslaničke“ firme. Po tom kriterijumu daleko ispred Planinke su firme u kojima su vlasničke udele prijavili Milica Delević, poslanik Demokratske stranke i Mladen Grujić, poslanik Nove Srbije. Za razliku od Raičevića, Delevićeva i Grujić su kao prihode, bar prema javno dostupnom registru Agencije za borbu protiv korupcije, prijavili samo poslaničku platu od oko 113.000 odnosno 112.000 mesečno.“

Ovo je deo interesantnog teksta nepoznat lokalnom stanovništvu koji je objavljen u Danasu a koji je prenela eKapija 12.12.2012.| Delević, Raičević i Grujić najuspešniji biznismeni među političarima
https://www.ekapija.com/news/666168/delevic-raicevic-i-grujic-najuspesniji-biznismeni-medju-politicarima

,,Raičević se hvali kako može da kupi celu Srbiju“ reče aktuelni državni sekrertar u narodnoij skupštini. Ako ne posluje izvan Kuršumlije, koja je ojađena vidite koliko se tu kralo.

Zvezdan Ristić
Kuršumlija bez cenzure

Podeli.

6 коментара

  1. Oce kupi k…c celu Kursumliju ,nije sve na prodaju.Da li je tacno da mu je tata umro pored prug,a on morao da proda njivu da ga sahrani? Pa odakle ti sad tolike pare bando lopovsaka?

  2. Ovde vlada zakon dzungle nije vazno ko ima nego ko moze da otme. Politika je samo jedan segment zastite Davanje mita je drugi ali sama cinjenica da morate da uplacujete nekome na racun za usluge cuvanja i zastite govori vam koliko ste ustvari nemocni a oni mocni .

  3. Ja se izvinjavam gradjanima pre nego sto dam komentar.Ja neznam sta jos treba taj covek da uradi pa da bi gradjani shvatili sta on uopste radi?Koliko radnika radi u toj Planinci ,a koliko stanovnnika ima Opstina i koji je to procenat? Dragi gradjini razmislite malo vi koji neradite nigde ,i vi cija deca ne rade nigde a vi koji verujete tom vlasniku Planinke koliki je kapacitet pomenutog preduzeca pa vidite moze te li da budete svi zadovoljni?Nemoze! Posebno bih pitao roditelje te dece da razmisle sta je taj preletac uradio za grad ,posto on ucestvuje zadnjih 30 godina u vlasti? Nista! I dalje vi verujte i pomognite da sto pre propadne Kursumlija pisro je na ivici i da se sto manje muci i ovo malo naroda sto je ostalo ovde.Pogledajte kako su zatrovani mladi kone su danas i juce vidili na sajam turizma u bgd i na svonim fejsbuk stranicama reklamiraji Rasine Banje .Samo napred i SRECNO!

  4. Sta je ovo Zvezdane ovi tvoji iz bloga ti blokiraju tekstove?Naime cim ti objavis neki tekst oni skeniraju neki koji nisu oni pisali i objave na prvo mesto ,i ako slabo ko hoce da im to cita ali oni to ne vide .Prvo da vrate kabal i 10.000.000din(eura) neznaju ni sami koliko su sta otpisali Rasi a ovamo navodno su orotiv njega i to da znaju to su narodne pare.VRATITE NARODNE PARE NARODU GOS ODBORNICI!

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.