Ствара се нова политичка снага у Србији

0

Синоћ су у Куршумлији одржани разговори и договори у вези оснивања нове политичке организације. Један од актера те приче је и Немања Шаровић који је синоћ дошао да разговара, предложи и сам чује предлоге о томе како, шта и како је паметно радити.

Радиће се о организацији која ће са неокаљаним људима на челу покушати да узградњом међусобног поверења, дође у позицију да промени курс деградације државе, цркве, нације, а да при том свему да јаку дозу социјалне бриге раднику, сељаку, борцу……

Нова политичка организација ће бити специфична по много чему. Од самог поларисања на политичком спектру, јер се нећи моћи дефинисати класичним дефиницијама левице и деснице. План да покупи најбоље од обе стране и тиме створи много ширу базу потенцијалних бирача. Биће специфична и по начина настајања, избору кадрова који ће водити ову организацију на локалном и републичком нивоу, начину финансирања и још много чему.

Многи неокаљани и непоткупљени који су разочарани начином на који друге политичке опције раде али и они који до сада нису били политички ангажовани неће морати да апстинирају јер ,,НЕЋЕ БИТИ СВИ ИСТИ“. Стање опозиције у Србији је такво баш због тога што се свело на то да може свако са сваким, да се мишљења и ставови мењају по потреби, само зарад цензуса и оног што носи.

Власт је лоша а опозија још гора, јер својом неорганизацијом и потезима иде властима на руку. То се може и мора променити. Идеја је да се не иде ка томе да се постојеће опције даље деле (ДС, СРС итд) и тиме даље сужава база гласача. Управо супротно, да се оно квалитетно и незадовољно из разних опција привуче идејама и вредностима за које се треба борити. Да они који то буду водили личним животним и професионалним причама привуку неактивне у широку и озбиљну причу.

Већ дуже времена на друштвеним мрежама се јављају многи незадовољни људи стањем у земљи и неадекватном понудом на политичкој сцени. Јављају се са питањима и захтевима да се направи нова политичка опција која би се разликовала од постојећих. Како је интересовање малтене огромно у многим деловима земље у то се и кренуло и то на начин да се разговарало појединачно са људима и види каква су њихова размишљања. Основане су и вибер групе где се о томе дискутовало, предлагало и даље се предлаже и дискутује од самог имена, организационе структуре, циљева и начина на који их остварити. Кренуло се и конкретне и директне разговоре и договоре који ће бити настављени. Формирање организације очекује и следећа два три месеца након кристалисања ставова по свим путањима.

Куршумлија без цензуре

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.