Шта би са ванредном скупштином и проблемом радника СИМПО ШИК-а

1

Кажу да је пре неколико дана истекао рок који је председник синдиката СИМПО ШИК-а Александар Ераковић дао локалним властима да сазову посебну седницу СО Куршумлија на којој би се расправљало о проблемима радника СИМПО ШИК-а. Највећи проблем је неуплаћивање пензиског и социјалног осигурања још од оснивања фирме 2010 године.

Прошао рок и шта сад? Зар и после једанаест година и даље замазивање очију радницима обећавањима којих је било и превише. Ко је највише лагао, Боске? Шта би с оним парама које је обећао преко СИМПА за заостале плате? Јел то беше на отварању фабрике у Пљакову? Човек се веже за реч, а за шта се веже Боске треба да каже онај коме је обећано, ако има….. смелости.

Штрајк, оставка или нови рок за замајавање? Рашини полтрончићи распоређени по општини, шта ћете ви да радите? Има ли општина надлежности или не? Раније није имала пре па исплатисте преко милион евра са буџета! Ако нема што сте ишли код конобара Боскета са синдикалцем? Ако има шта је са седницом, одлуком? Знајући вас како фунционишете биће одвојено 5 минута у склопу неке редовне седнице коју нећете преносити. Покажите тако радницима колико су вам небитни.

На друштвеним мрежама имали смо и оштру полемику ко то сме да дира у ШИК И СИМПО ШИК? Остаде неразјашњено да ли то право имају само директни учесници: Директор, радници, председник синдиката, повериоци или то имају и други грађани и њихови представници који су нерадом ових првих такође оштећени на стотине милиона динара. Сада када прође рок оним најгласнијим маца изгледа појела језик.

Да подсетимо да општини (читај грађанима) по овом основу дугује преко два милиона евра. Имају ли право они или нјихови представници да говоре о овој теми? Најодговорнији за ово су пре свега директор СИМПО ШИКА Милорад Андрејевић и Вучићева влада која је дозволила да се порези и доприноси не морају исплаћивати уз плату. И не исплаћују се, већ више од десет година. А они некако извлаче ….. из овог проблема. Они су креатори проблема.

Ја као представник грађана са још некима који воле овај град планирам да одем до директора Амдрејевића и тражим одговор на питања:
1. Зашто 11 година не уплаћују порезе и доприносе за више стотина наших суграђана?
2. Колико је пара уплатио СИМПО ШИК за то време АД Планинки за смештај и остале услуге оних који воде ову фирму?
3. Касне ли и њима са плаћањем?
4. Шта су то урадили па су тражили 10 милиона евра у стечају од ШИК-а.
5. Ко ће писао и доставио филоване фактуре за стечајна потраживања од скоро десет милиона евра које је суд у Нишу одбацио, тј. ко из СИМПА је пробао да украде 10.000.000 евра?

Звездан Ристић
ПОКРЕТ Љубав Вера Нада

Podeli.

1 коментар

  1. Auuu, da li je ovo moguce???
    10 godina????
    Sta ti ljudi cekaju do sad?
    Sta rade odbornici???
    To je pitanje svih onih koji zive od toga , a u Kursumliji skoro svi ovako ili onako zive od te firme. Nisam razumeo gde je bila ta rasprava?

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.