SSP KURŠUMLIJA : DA LI JE OVO 21. VEK?

0

Nekada samostalna Osnovna škola „Zora Topalović“ u selu Grabovnica, danas izdvojeno odelanje OŠ „Drinka Pavlović“ Kuršumlija 1961. godine imala je 520 djaka, danas oko trideset u svih osam razreda. U Kuršumllijskoj Opštini je za 50 godina zatvoreno 36 škola jer u tim selima više nije bilo dece.

2015. godine gostujući na Hepi televiziji u emisiji „Ćirilica“ tadašnji premijer Vučić dva puta je pokazivao sliku toaleta – poljskog Wc-a izdvojenog odelenja OŠ „Drinka Pavlović“ u selu Grabovnica – Kuršumlija zgražavajući se rekao je da to nema nigde. I tako do današnjeg dana ostade samo zgražavanje.

Jesen 2021. godine stanje nepromenjeno. Poljski WC u OŠ Grabovniuca je u funkciji, a od dana kada je izgradjen, ništa se nije promenilo. U toaletu nema vode, pa pomoćni radnik donosi vodu u kofama kako bi održavao higijenu.Ako reč HIGIJENA možemo da izgovorimo gledajući u ovaj objekat koji više podseća na neki sagradjen u doba Viminacijuma.

Toalet – poljski WC je udaljen više od sto metara od škole, i možemo samo da zamislimo kako djaci dolaze do njega kada pada kiša ili zimi kada veje sneg.

Nije ni čudno što meštani okolnih sela neće da upišu svoju decu u ovu školu već ih svakodnevno dovoze u Kuršumliju, a narod se spravom pita; Hoće li ova vlast u ovoj eri kompjutera, najzad shvatiti da i deca iz seoskih sredina imaju prava na normalno školovanje, kao i na uslove dostojne svakom detetu u 21. veku?

SSP KURŠUMLIJA

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.