Promena demografske slike Srbije – plan ili neznanje?

2

Kada se u nekoj varošici u Srbiji za polovinu decenije prepolovi broj stanovnika, to je znak da je situacija više nego alarmantna. U poslednjih par godina nestaju čitave oblasti, a država ćuti kao da je to zanemarljiv i usputan problem i kao da će se rešiti sam od sebe. Mladi ljudi masovno odlaze u potrazi za pristojnim životom, dok starije stanovništvo prirodno nestaje. Ali ih, ipak ne brišu se sa biračkog spiska. Od izbora do izbora ta sela, varošice i varoši tavore u svojoj čamotinji. Čitava Srbija svela se na četiri polisa : Beograd, Niš, Kragujevac i Novi Sad. Ono što jeste ozbiljan problem i pretnja za očuvanje srpske tradicije i kulture je naseljavanje migranata. Političari danas to predstavljaju kao rešenje, ali da li je baš tako?

Kada se ne vodi briga o demografiji nastaju ogromni problemi. Sećate li se one komunjarske  ,,Bitno je da je Kosovo komunističko, ako ne bude dovoljno Srba naselićemo Kineze“. To je izjavio predsednik predsedništva SFRJ za vreme prvih nemira na KiM. Kakva je slika toga danas? Ne mnogo drugačija. Situacija na Kosovu i Metohiji nikad ozbiljnija, nemiri nikad opipljiviji. A država umesto podsticanja nataliteta i favorizovanja porodica  sa više dece kaoi i zbrinjavanja finansijski ugroženih porodica, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, uvozi migrante! Zašto? Zato što je važno dobiti priznanja različitih ,,komesara“ i državnika koji učestvuju u otimanju Kosova i sistemskom uništavanju ostatka Srbije. A i na izbeglicama se odlično zarađuje. Pune se finansijske rezerve, a i ostvaruju se produktivne političke kombinacije. Iskreni da budemo objašnjenje da će migranti samo proći kroz Srbiju i da im je glavno odredište Nemačka, Austrija i Francuska je bajka za malu decu.
Da li znate da je u poslednjih par godina maršutom preko egejskog mora, Grčke, Makedonije i Srbije zvanično prošlo preko 1.200.000 izbeglica, dok je dve trećine njih je prošlo kroz kampovime u Beogradu, Obrenovcu i još petnaestak gradova širom Srbije i Vojvodine. Da pojednostavio zbog čega su izbeglice isplativije od redovnog stanovništva. Da odbrane Evropu od najezde islamskih migranata novac ne štede članice evropske unije. Tako na primer Nemačka isplaćuje četiri hiljade evra za dobrovoljni odlazak izbeglica, a Francuska čak sedam hiljada. Šta mislite, kolika je zarada aktuelne vlasti na projektu uništavanja srpskog porekla i istorije? Što je još gore, ima li zakonskih podloga za to?
Evropa do sada sa Srbijom nije potpisala nikakav zvaničan sporazum o prihvatanju i trajnom stacioniranju migranata. Međutim, počevši od 2014 godine Srbija je dobila višemilionske donacije kako bi njima obezbedila ono što je većem delu domaćeg stanovništva uskraćeno. Smeštaj, egzistenciju i medicinsku negu. Na izbeglicama u Srbiji zarađuju svi. Od najsitnijih švercera do vladajuće partije. S kape na kapu, transport na teritoriji Srbije košta minimum hiljadu evra. Po čoveku. Državna zarada je bar petostruko veća. Od različitih međunarodnih organizacija dobijaju se donacije. Za svakog migranta obezbeđena je dnevnica od trideset evra. Iako Srbija raspolaže tim novcem, izbeglice smeštaju u azile gde dobijaju daleko jeftinije obroke. Manipuliše se čak i datumima njihovog ulaska u zemlju kako bi se naplatile dodatne dnevnice.
Širom Srbije renoviraju se kuće za naseljavanje migranata , a posao na licitacijama dobijaju privatne građevinske firme. Akcenat se stavlja na nedovoljno naseljenim opštinama na jugu, istoku i severu zemlje. Najviše mogućnosti da primi izbeglice ima zlatiborski okrug, Sjenica , Pirot i mesta na severu Banata. Ostanak u Srbiji stimuliše se i finansijski i politički. Zašto? Zato što svi migranti koji su dobili srpsko državljanstvo mogu da glasaju na izborima. Dakle nije važno da Srbija bude srpska. Bitno je da bude Vučićeva.
Vladajuća postava Srbije naglašava da će nam migranti pomoći u podizanju nataliteta i privrede u državi. Kažu moraćemo da otvaramo nova preduzeća i gradimo poslovne prostore jer nećemo imati dovoljno raspoloživih radnih mesta. A ja bih postavila pitanje hoćemo li osim firmi graditi i crkve ili džamije? Hoćemo li maske cirkusa Korona zameniti feredžama? Evo jedne zanimljivosti iz koje se nadam da ćete izvući pouku . Sredinom 2012 godine u opštoj bolnici negde na Kosovu ispred ginekološke ordinacije na pregled je čekala Srpkinja koja tečno govori albanski. U ordinaciju je ušla mlada Albanka i objasnila ginekologu da želi abortus jer već ima šestoro dece. Uz pogrdne psovke izbacio ju je preteći da će se žaliti hodži usudi li se da života liši Alahovog vojnika kojeg nosi. Nekoliko trenutaka kasnije Srpkinja mu je došla izgovarajući se problemom mnogobrojnog poroda i zatražila abortus. Blago se nasmešio, rekavši joj da se pripremi za intervenciju. Upitala ga je zašto ne pokušava da je odgovori od abortusa, objasnio je kako to nije njegova stvar. Izašla je govoreći da će Srpkinje još rađati Obiliće. Godinu dana kasnije, kršten je mali Miloš. Da li je sve ovo projekat nastanka Velike Albanije, potpuna promena demografske slike Srbije ili Vučićizacija?
Da li je ovo ogledalo neznanja naših političara u vladajućoj većini ili pak smišljeni plan? Šta Vi mislite?
Razmišljanja jedne srpkinje
Podeli.

2 коментара

    • Šta od toga što je izneto nije tačno? Dajte da napravimo jednu debatu pa da sučelimo argumente. Recimo Statut opštine i video snimke glasanja. Zašto niko ne sme to od opštinskih funkcionera ani bilo ko drugi? Samo komentari od NN lica. Poziv je otvoren.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.