Pitanje je ZAŠTO za JKPD Toplica ne važe zakoni kao za druge

1

Mnogi propisi koje je donela opština ali i država ne važe za ovo preduzeće.

Iako je šefici za LER Snežani Radović dostavljano a ovom prilikom ćemo objaviti još takvog materijala i uputiti opštini da po istom postupi, do sad nije bilo epiloga.

Neobeležavanje ili neadekvatno obeležavanja mesta gde se izvode radovi, ulazak vozilima u zabranjeno vreme u park, nečišćenje ulica i neodvoženje smeća kako je planom predviđeno….. Pitanje je ZAŠTO za JKPD Toplica ne važe zakoni kao za druge. Da podsetimo građane da je odlukom SO Kuršumlija ZABRANJENO da se u radno vreme ulazi u park. Evo nedavnog slučaja.

Na skupštini 18.12.2018 doneta je odluka da građani mogu da se žale i stave primedbe na rad tog preduzeća preko sajta opštine. Ali je zabranjeno da se periodično šalju izveštaji skupštini o tim žalbama. To se može dobiti za DZ ali za komunalno ne.

Ovo je pored selektivnog plaćanja odvoženja smeća pojedinim MZ, i to zamislite na osnovu plana JKPD Toplica koji usvaja veće, a odnosi se na banjske MZ. Pored navedenog ovakvo selektivmo ponašanje je još jedan direktan dokaz diskriminacije u našoj opštini. Da li je nadležna inspekcija reagovala na nečišćenje grada od tog istog preduzeća?

На ЈКПД Топлица не односе се ни републички закони. Нпр. грађани нам достављају доказе да ово предузеће користи и наплаћује радове изведене нерегистрованим возилима


Oni mogu da upadnu i na privatni posed, poruše i rasture po potrebi. Kao kod g-đe Čedice Ristić. Nekom da rade o trošku opštine a drugom da poruše, sila je to, može im se. Međutim šta sad, stigla presuda treba da se plati šteta. Treba da je plate oni ,,pametni“ koji su poslali radnike a ne narod. Ovo je samo mali deo nezakonitosti.

Evo građani sa Borovnjaka kažu da dva meseca kod njih ne kupe smeće i dostavljaju fotografije. Sada nema snega. Zašto je ovo ovako? Hoće li smanjiti račune?

KURŠUMLIJA BEZ CENZURE

Podeli.

1 коментар

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.