Отворено писмо основном јавном тужиоцу

0

Данијел Радић, новинар, бивши посланик, члан председништва Покрета Љубав Вера Нада упутио је отворено писмо Основном јавном тужиоцу у Зрењанину Младену Вујину које преносимо

ОТВОРЕНО ПИСМО ОСНОВНОМ ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ МЛАДЕНУ ВУЈИНУ- ВОЈНИКУ ПАРТИЈЕ

Младене, пре него што кренем да објављујем све информације које сам покупио о твом лику и делу желим да ти се обратим овако јавно једним отвореним писмом. Већ дуже време имам потребу да то урадим, а ево коначно сам нашао и времена.

Пре свега желим да ти кажем да си прави пример једног дилетанта који је услед политичког хаоса и урушавања свих могућих институција у нашој држави испливао на место основног јавног тужиоца u Зрењанину. Не сумњам у твоју стручност и спремност на потпуну сервилност људима који су те на то место поставили, али бићу слободан да те морално едукујем и објасним неке ствари. Велика је разлика Младене кад неко неко изабере функцију или кад неког функција изабере, у твом случају знаш јако добро како је то било, ниси ти изабрао функцију него је функција изабрала тебе. Газио си преко мртвих да би дошао ту где јеси данас. Наравно гажење преко мртвих није било пресудно, али је у многоме утицало, јер су челни људи Српске напредне странке видели да си спреман на све и то те је на жалост квалификовало да те Александар Фаркаш постави ту где се налазиш.

Знам колико се изнервираш кад чујеш моје име и презиме, знам да би искочио из своје коже да можеш, да би наредио да ме сутра стрељају ако би пронашао неку рупу у закону па да ме осудиш без суђења. На твоју жалост то није могуће и све што заправо радиш по налогу људи из партије радиш погрешно јер то мене уопште не ремети, не плашим се ни ваших монтираних случајева, ни затварања, нити било чега што ви можете да смислите. Чак шта више , све ми то даје снаге да се борим против овакве криминалне власти, које си и ти део.

Мораћеш Младене врло брзо да објасниш неке ствари, зашто си ћутао док су твоји партиски пријатељи отворено пљачкали грађане Зрењанина, како си за неколико година увећао своју имовину вишеструко, због чега толико дроге има на улицама Зрењанина и како се то неки трговци и конзументи наркотика аболирају одговорности уз спрегу тужилаштва и полиције. Све ћеш морати да објасниш, а веруј ми да су ти дани јако близу.

Надам се да си свестан, поготово када видиш како је прошао Драгиша Војновић који је исто слепо слушао Александра Фаркаша, Горана Кнежевића, Ненада Карапанџу и друге, сменили су га , а нису ни трепнули. Видео си на најближем примеру како је постати истрошени куртон. То ћеш данас или сутра постати и ти јер тужилаштво није твоје приватно предузеће па да можеш да радиш шта хоћеш и докле хоћеш.

Морам да напоменем због твоје способности у тумачењу, да ово отворено писмо не садржи никакву претњу, а ни намеру да те на било који начин увредим, неке речи можда нису баш примерене али да бих био довољно јасан морао сам да их употребим.

За крај желим да ти кажем да се не бринеш пуно, имаћеш фер и поштено суђење, то ти обећавам чим ослободимо Зрењанин. Неће бити тада могуће да се раде ствари које ви радите данас, кад ти неко каже монтирај, ти ме шаљеш у затвор, а кад ти неко каже стоп, ти пакујеш предмет у фиоку. Тужилаштво и судство ће бити независно о кад полиција буде хапсила, веруј ми да ће хапсити са разлогом!

До ослобођења Зрењанина, желим ти да уживаш у свом послу и да ти што мање вире ноге из буља страначких пријатеља, просто се плашим да ће ти то највише недостајати кад се ствари промене, па зато почни да се одвикаваш на време!

У Зрењанину, Данијел Радић
20.01.2021.године

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.