Negde hapse Geodete za sitno a ovde ih postavljaju u upravne i školske odbore

0

Zbog dva izvoda iz posedovnog lista u Trsteniku hapse, a koliko je kod nas ovako izdato, na desetine, stotine ili prelazi 1000? Koliko je bilo izlazaka na teren i premera gde se po povratku sa terena konstatovalo da su stranke ,,odustale“ i taksa ostala neuplaćena, koliko metara itisona je kupljeno za katastar kad se renoviralo, ko je 25.000 nosio nameštaj, ko je i koliko primio naknada iz opštine i ,,za šta“, koliko preuzetog kancelariskog materija iz opštine, koliko puta korišćena opštinska vozila i ,,za šta“, koliko sličnih onom uknjiženju škole privatnoj firmi, koliko ,,legalnih“ vraćanja na predhodno stanje…. koliko naknadno uplaćenih priznanica…. Odmotava se klupko, tek je počelo biće i ovde.

Kako prenosi B92:
Uhapšene su četiri osobe koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa katastrom nepokretnosti. Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa BIA, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su B. Š. (63), zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Trsteniku, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i primanje mita, kao i S. U. (52), zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Kruševcu, koji se sumnjiči da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, uhapšeni su i T. S. (46), osumnjičen za krivično delo trgovina uticajem, i Ž. K. (65) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo davanje mita. U sklopu ove akcije pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su policijskog službenika Lj. P. (62), osumnjičenog za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osnovano se sumnja da je B. Š. posredovao kod S. U. da mu protivzakonito sačini i izda dva izvoda vlasničkih listova za katastarske parcele za potrebe T. S., a bez zvanično podnetog zahteva. Kako se sumnja, B. Š. je dobijene listove predao osumnjičenom T. S., koji mu je dao 200 evra za tu uslugu, a policija ih je uhapsila prilikom primopredaje dokumenata i novca.

Takođe, B. Š. se sumnjiči da je u oktobru prošle godine uzeo 700 evra od Ž. K. kako bi mu protivzakonito sačinio dokument iz katastra, iako se takav dokument nije smeo izdavati fizičkim licima, već samo geodetskim organizacijama. Lj. P. se tereti da je jednoj osobi, osumnjičenoj da je povezana sa ovim malverzacijama u vezi sa katastrom a za kojom policija traga, omogućio da nesmetano napusti teritoriju Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Očigledno je pravda slepa. Kako nekog hapse, nekog ne. Nekom nanogicu i otkaz a nekom UO. Kako gospodo sudije i tužioci?

Kuršumlija bez cenzure

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.