Nedamo da se Toplička radi na prevaru i protivzakonito! Tužilaštvo na potezu!

0

Danas smo obišli ulicu Topličku oko koje se nedavno diglo toliko bure. Sećate se kad je ličila na jezero, pa su građani blokirali ulicu. Onda je neko radio atmosfersku kanalizaciju ali takođe bez table i uvida građana ko radi, šta radi i za koliko. Umesto da prihvate ponudu da za 2 miliona to sprovedu u kanal, dali su 6 a šta su za te pare uradili videće se. Ja sam prvi na izbore izašao sa programom da se u Topličkoj urade trotoari ali ovo je ……..

Sada se nastavilo i neko izvodi radove a da se ne zna ko ih izvodi, broj građevinske dozvole, odgovorno lice, nadzor, vrednost investicije. Nema ni slike kako će to izgledati, ima li trotoara i gde. Ne postoji tabla propisana po zakonu. Na sajtu opštine nema izdate građevinske dozvole ni prijave radova kao ni na sajtu JP Putevi Srbije. Da bahatost bude veća šef ekipe juče građaninu koji je tražio informacije o tome odgovorio da se zove Ivan Ivanović iz sela Markovića ali je danas zamuckivao pred policijom.

Zašto se radi sve naopako i protivzakonito? Zar ne umete ništa normalno. Ulica je raskopavana zadnjih nekoliko godina, građani gutaju prašinu i upadaju u kratere na putu koje posle pobune malo popuniše. Bili su radovi i pre ovih, sa jedne strane bila tabla EU a sa druge JKPD Toplica. Ko je platio i sta samo bog dragi zna. Sada na prilazu iz grada sada stoji znak komunalnog a sa druge strane iz pravca Dankovića znaci: radovi na putu, ograničenje brzine i obavezan smer u u Toplicu!!! Bilo je svega ali ovakvih budala nije, komentarisao je jedan vozač ovakvu signalizaciju.

Inače praksu da se radi na banditski način postaje pravilo. Tako Raša pravi hotel, tako je rađeno i za fabriku u Pljakovu. Ali je toga više dosta. Danas sam policiji prijavio nelegalne radove i tražio da ustanove ko ih izvodi, da se isti prekinu i protiv odgovornih pokrenu postupci. Pre toga sam kontaktirao načelnika opštinske uprave da vidim zna li šta o tome. Šta mislite zna li? Ovakav banditizam se izvodio i ispred samog suda i tužilaštva gde je sve bilo raskopano, gde su naši sugrađani lomili ruke i kukove a dozvola stigla na proleće. I tada odgovorni prođoše nekažnjeno ali je upravniku zgrade, pripadniku mog pokreta pisana krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti zbog poklopca šahte. Da vidimo šta će sada biti. Pozivamo građane da protiv odgovornih podnesu prijave za ometanje poseda, silnu prašinu i dodatne troškove vezane za isto. Vreme je da neko zavede red.

Zvezdan Ristić
POKRET Ljubav Vera Nada

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.