Ministre-Zašto je smrtnost doktora od korone u Srbiji ovolika?

0

Javno pitanje za ministra zdravlja g.dina Lončara i krizni štab; Zašto je smrtnost doktora od korone u Srbiji ovolika?

Često se na konferencijama za medije onaj stari-novi krizni štab, predsednik i ministar iznose razne podatke i poređenja vezanih za broj obolelih, umrlih itd. Doduše samo onda kada smo po nekoj od statistika bolji od regiona, kad postane obrnuto to niko ne pominje.

Tražimo od nadležnih da uporede smrtnost doktora u Hrvatskoj i Srbiji i da daju objašnjenje za neverovatnu razliku. Po našim informacijama razlika je zaprepašćujuća ali kako nisu zvanični evo javno pitamo; Kakvi su zvanični podaci. Šta je objašnjenje? Da li su to preduzete mere zaštite ili ne preduzimanje adekvatnih mera? Dajte podatke bez mediskih spinova i reagujte već jednom.

SPISAK PREMINULIH
Kako navodi SLFS, od korona virusa preminuli su Biljana Natić Ljumović, spec. ginekologije sa akušerstvom iz DZ Niš, Goran Ivanković, specijalista urologije iz OB Ćuprija, Miroslav Vasić, specijalista interne medicine iz Varvarina, Vojkan Šuluburić, specijalista ortopedije iz Čačka, Dušanka Živković, spec. infektolog iz Leskovca, Dragoslav Arsic, pulmolog iz Varvarina, Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša, Miroslav Jovanović, doktor stomatologije iz Beograda, Dragan Marković, specijalista opšte hirurgije, supspecijalista vaskularne hirurgije iz Beograda.

Bolesti kovid 19 podlegli su i Stanislav Ostojić, doktor stomatologije iz Novog Sada, Aleksandra Šljuka, dr stomatologije iz Novog Sada, Snežana Veljković, spec. sudske medicine, članica Predsedništva sekcije za istoriju medicine SLD-a, Aleksandra Cvijović, spec. radiologije KBC Zemun, Radan Džodić, onkološki hirurg iz Beograda, Milan Mileusnić, specijalista fizikalne medicine iz Beograda, Svetislav Mišić, specijalista interne medicine iz Vranja, Dragoslav Maksimović, specijalista pedijatrije iz Beograda, Zvonimir Đorđević, specijalista interne medicine, supspecijalista gastroenterologije iz Vranja, Vladimir Žugić, specijalista interne medicine, supspecijalista pulmologije iz Beograda.

Od posledica zaraze koronom umrli su i Slavko Popović, specijalista radiologije iz Niša, Branka Čabraja, spec. pneumoftiziologije iz Beograda, Radomir Matunović, specijalista interne medicine, supspecijalista kardiologije iz Beograda, Goran Nikolić, gastroenterolog iz KBC Bežanijska kosa, Dragan Rankov, ginekolog-akušer iz Kikinde, Jovan Slavković, specijalista medicine rada iz Sombora, Božidar Mijomanović, anesteziolog iz Beograda, Snežana Živković, spec. urgentne medicine iz Bora, Bojan Pecić, pedijatar iz Trstenika, Anđelko Bačvanin, načelnik psihijatrije u Sremskoj Mitrovici, Slobodan Kazaković, psihijatar iz OB Negotin, Svetlana Vukčević, spec. interne medicine i supspecijalista gastroenterologije sa hepatologijom iz Ćuprije.

Preminuli su i Milorad Ristić, specijalista neuropsihijatrije i sudski veštak iz Zaječara, Branislav Blažić, specijalista opšte hirurgije, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Aleksandar Janačković, specijalista interne medicine, supspecijalista kardiologije iz Niša, Milorad Čeković, doktor stomatologije u penziji iz Čačka, Mara Raketić, spec. opšte medicine u penziji iz Čačka, Danica Tokin, dr stomatologije, spec. ortodoncije u penziji iz Novog Sada.

Kuršumlija bez cenzure

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.