Куршумлија под напредњацима остала без 20% становника

0

Седница СО КУршумлија 16.09.2020 2. Део.

У наставку поменуте седнице самостални одборник Звездан Ристић је тражио о да се на дневни ред ставе и ове веома битне тачке:

Прекид накарадне политике расељавања становништва.

Изнео је низ на жалост катастрофалних података. Наиме по прецизним подацима на изборима када су  напредљаци  дошли на власт гласало је 11910 грађана, сада 9136, дакле 2774 мање. Ако узмемо у обзир излазност и  да тада нису могли да натерају  толико њих да изађу  као сад, као и децу која не гласају а отишла су са родитељима дођемо до цифре од 4.000 а вероватно и преко тога. Дакле успели су да општину смање за  преко 20% становника. Одборник је тражио да упореде податке и да сумња да  тако нешто нису радили немци и бугари као окупатори.  Очигледно је да неко подржава криминалце који чине све да демографски и економски униште ову стратешки важну општину. У школама се масовно остаје без посла јер нема довољно деце  да покрију  све потребе тајкунових послушника и омогуће им запослење. Замислите још како је онима који нису у тој групи. И тако они подршком Раши и његовима директно сами себи секу грану на којој седе. Дозовите се памети људи или чекајте ваш ред за отказ. Сада је десетак њих то осетило на својој кожи. Шта мислите колико ће проћи времена до следећег отпуштања?

Наставак гашења државних институција уз окупацију остатака-Катастар.

Од службе која је бројала 15 запослених преко тајкунских веза а све по ,,закону, препорукама итд.“ дошло се до групе од 5 најпослушнијих. Високо школовани инжињери и правници су отерани а они ,,погодни“ који су остали адекватно распоређени по школским и управним одборима. Један од њих је као председник школског одбора потписао коруптивну одлуку да се део школског земљишта у Лукову  уступи тајкуну на неограничено да без дозволе изгради приватни тениски терен. Квака је у томе што је против стручњака у катастру од стране државних органа Србије покренуто сијасет кривичних пријава. Градом кружи прича да ко хоће и има за адекватну своту може укњижити на своје име и споменик у парку. Тако је рецимо тајкун укњижио и школу у Спанцу која ми је дата на коришћење. И поред тога што имају службено возило које се налази код шефа кући, како трвди наш извор и којим се путује до села и иде у приватне премере, за које послове се користи онда општинска шкода београдских таблица.? Да напоменемо рецимо да је планирано  да се у Житорађи укине група али је тамошња власт успела да издејствује да део катастра остане. Код нас раде све супротно. Зато су се за дан општине  замислите делиле и захвалнице, шта мислите ко коме!!!

У наставку биће обрађене тачке усвојеног дневног реда.

Куршумлија без цензуре

 

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.