Како начелник покрива шефа криминалне групе

0

Како се нелегално и на превару општинска имовина и природни ресурси претачу у џепове организоване криминалне групе и њихових полтрона и слугу. Примера је много а потрудићемо се да сваку обрадимо посебно. Медиски али и кривично правно јер ми у Куршумлији од лопова више не можемо слободно да живимо а у ропству нећемо да живимо!

Да подсетимо грађане на једну седницу Комисије за прописе на којој је дотакнута тема како то за локалног тајкуна тешког милионе евра не постоје закони, инспекције и прописи, јер га покривају они који треба закон да спроводе. А њих има свуда, од локалних до државних органа. Да ли је то дефиниција организованог криминала или не? Када поставите ,,своје“ по институцијама а онда они намештају планове, прописе, деле градске зоне, држе у фиокама шта треба итд. па до оних који се праве слепи и када им укажете на криминал. А све зарад функција, запошљавања чланова породице и пара.

Ко је гори, ови криминалци који изводе овакве операције или слуге које им то омогућавају и покривају?

Питање за правнике: Како се квалификује то кад од Начелника општине Куршумлије Миљана Радосављевића на званичној седници Комисије за прописе (чији сам члан био) тражите да пошаље инспекције и напише кривичну пријаву локалном тајкуну Радовану Раичевићу јер гради хотел без грађевинске дозволе? Како се зове то кад одбију да покажу грађевинску дозволу, јер једноставно не постоји. Нису стигли да заврше преваре за земљиштем. Како се зове то кад Начелник призна да не сме да писне? Поштовање закона и прописа или подршка криминалу и криминалцима?

Овај снимак је објављен 29.12.2019 године, седам месеци пре издавања ,,грађевинске дозволе“ по обједињеној процедури издате 21.07.2020.

Ево још једног снимка снимљеног и објављеног 16.07.2019 године. Пет месеци пре ове седнице, односно годину дана пре издавања грађевинске дозволе.

Шта треба још господо тужиоци? Да вам сакупимо сами све доказе, документацију, снимке? Добићете и то. О дозволи, онима који су је издали, радњама које су предходиле истој, као и ко је и како покривао нелегалан хотел који је субвенционисала држава са 1,6 милиона евра, ће тек бити речи на много вишем нивоу. Ово је само мали увод.

Звездан Ристић
Покрет Љубав Вера Нада

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.