Бојкот куршумлијске скупштине због физичких претњи

1

Након вишеструко поновљених претњи и неадекватних и неправовремених реакција председника СО Куршумлија Дејана Ловића али и државних органа одборници опозиције бојкотоваће сутрашњу седницу скупштине. Председник скупштине је обавештен да одборници Покрета Љубав Вера Нада и ГГ Спасимо Куршумлију неће присуствовати сутрашњој седници. Преносимо допис једног од њих.

Поштовани г. Председниче,

Обавештавам Вас у складу са Пословником о раду СО Куршумлија да сутра нећу присуствовати заказаној седници СО и то из више разлога.

Првенствено због солидарности са колегом из ГГ Спасимо Куршумлију коме није омогућено да безбедно присуствује седницама СО Куршумлија. Поред ваших неадекватних реакција на упућене директне претње и то у последњих неколико седница, није било ни адекватне и правовремене реакције државних органа. Ви уместо да станете у заштиту одборника и омогућите му Уставом загарантовано право на неповредивости психичког и физичког интегритета, заташкавате све то и потписујете фалсификовани записник са седнице. Свесно, са намером, упркос изнетим аргументованим примедбама на записник, као и упркос тонским и видео записима, што је поражавајуће за Вас првенствено као човека и просветног радника.

Поред овог основног разлога постоји још један. То је доношење антидемократске и антицивилизациске Одлуке о МЗ којом се онемогућава кандидатима за чланове Савета МЗ који се одлуче да учествују на изборима да имају своје представнике у телима која спроводе изборе! Какви су то избори? Ово је враћање у тамну прошлост, а како се спроводи у великом броју општина, говори о организованом и смишљеном подривању демократских принципа. Тако нешто је недопустиво и неприхватљиво.

Као човек, одборник и припадник Покрета Љубав Вера Нада залажем се за апсолутно другачије друштвене норме, принципе и понашање од оних који Ви примењујете и нећу учествовати у вашој прљавој игри.

ПС. Обавештење ће бити послато локалним медијима и телевизији који се финансирају парама грађана општине Куршумлија. Претпостављам да неће смети да га објаве као и многа до сада али нека остане траг и о њиховом понашању и новинарској етици.

С поштовањем
Звездан Ристић

Куршумлија без цензуре

Podeli.

1 коментар

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.