Прелеп промотивни филм о најлепшем граду на свету – Куршумлији

5

КУРШУМЛИЈА НЕБОМ И ЗЕМЉОМ – Прелеп промотивни филм о најлепшем граду на свету – Куршумлији.

Филм је доказ да кад постоји адекватно уметничко надахнуће може се и са врло скромним средствима створити нешто прелепо. Надам се да ће неко од надлежних ово препознати и овај и овакав рад адекватно наградити и тиме иницирати аутора на још овако креативних радова.

Аутор Милена Вукајловић, са својом екипом направила предиван промотивни филм који је свакако више од тог. Он је свакако једно модерно уметничко дело. У филму је успела да на оригиналан начин каже све потребно, да између дивних панорама протка историске и природне споменике а затим да их уз праву сценографију и завидну реализацију глумаца аматера, оживи једну од ређе казиваних легенди о настанку Ђавоље Вароши. Легенду коју ће вам виле саме најбоље испричати…..

Уживајте.

Свако уметничко дело носи неко дубље значење, носи неку поруку. Свако га доживи на себи својствен начин а ја ћу дозволити себи да покушам да одгонетнем шта нам то Милена преко танкокрилих вила поручује.

Покушава ли да нас анимира да и ми да уз исчекивање вила оживимо овај наш прелеп град и овде живот учини вредним живљења за себе и покољења и то свако у својој сфери бивствовања и стваралаштва, баш онако живописно како је ауторка оживела бурну и предивну историју? Или можда покушава да нам каже да не дозволимо ђаволу да нас окамени једног по једног, и украде од нас чудотворни извор, јер ћемо спавати дуго све док неко не буде јачи од зла и извор употреби за добро свих? Хтедох да упитам; Коју поруку видиш ти?

Браво још једном.

Звездан Ристић
КУРШУМЛИЈА БЕЗ ЦЕНЗУРЕ

Podeli.

5 коментара

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.