Зашто нема лекова у ДЗ и грејања у сеоским амбулантама

3

Одборници су на седници скупштине 18.12.2018 обавештени од стране Савета за здравство да не постоји никакав проблем у раду ДЗ Куршумлија!!!

Да ли треба додати нешто на ово? Знају ли да директорка другачије извештава министарство? Рецимо и то да се представници Савета нису појавили ни на надлежним комисијама ни на самој скупштини. Вероватно мисле што би они долазили кад много битнији исмејавају и обесмишљавају цео систем, нпр. главни творац буџета г-дин Небојша Јовић се није такође појавио на комисији за финансије, тако је било и на ребалансу 2018, имао је изгледа преча посла.

Зашто представници Савета у свом извештају нису изнели чињеницу да је ДЗ поднео приватну кривичну тужбу, и због чега? Изгледа да су то сматрали небитним. Чему тужба онда? Такође је интересантно да нису известили скупштину у свом извештају да постоји проблем у раду ДЗ Куршумлија, а то стоји у званичном извештају министарствву нашег ДЗ. Ко прави проблеми у функционисању ДЗ Куршумлија? Да то можда нису одборник СРС Звездан Ристић и Повереник за информације? Много ствари у раду те установе није нормално, па се поставља питање да ли овај Савет то прикрива или појма нема о тим чињеницама?

Милионске одштете за незаконито отпуштене раднике већ су стигле и још ће стизати у ДЗ. Ово већ прави сметње а довешће до тешких последица које су директно везане са грађане. Одобрена је специјализација за оралног хирурга? Има ли икога да га није срамота од оних који су донели ову одлуку, да каже грађанима Куршумлије зашто? За кога? Да није послато управо министарству нешто везано за ту специјализацију. Јесу ли можда већ контактирали г-дина Векића да то прође?

СТОП ДИСКРИМИНАЦИЈИ ЗАПОСЛЕНИХ У ДЗ

Одборник Звездан Ристић дао је предлог допуне дневног реда да се донесе одлука о ангожовању медицинских сестара на хитној. Тако би се престало са дискриминацијом медицинских сестара. Овако би сестре са свих одељења, по истом принципу као и доктори, укључе у рад на хитној служби, као и да се новац (5000 динара) подели између додатно ангажованих. Ако могу да се ангажују доктори могу и сестре. Њихове су плате још мање, њима је то потребније, категоричан је Ристић.

Критичке текстове руководству због серије катастрофалних грешака и одлука никако не схватити као критику запослених у ДЗ. Наиме највише ће ове катастрофалне одлуке и одштете донети проблема запосленима и додатно им отежати посао. Тако да поздрављамо све вредне и некорумпиране у ДЗ Куршумлија.

КУРШУМЛИЈА БЕЗ ЦЕНЗУРЕ

Podeli.

3 коментара

  1. jako je bitno da javnost bude obavestena o javasluku i neradu. Samo nastavite sa objavljivanjem realnog stanja i na osnovu cinjenica, ne mogu da mirno spavaju. Mozda misle da je resenje da utuze pred sudom i time zastrasuju objektivne ljude koji imaju dostojanstvo i hrabrost da ukazuju na propuste u radu licnost NA FUNKCIJAMAi koji smatraju da su nedodirljivi. Debelo se varaju , moraju shvatiti da moraju za svoj rad odnosno nerad racun ispostaviti građanima Kuršumlije, jer isti im kroz placanje poreza i raznih drugih dažbina obezbeđuju platu za rad ili javašuk.Dakle građani Vi se pitate shvatite to ,pa nisu oni na tim mestima večito.Naprotiv svaki dan moraju da se debelo preispituju kako tzroše pare građana. Pa nije im to dedovina pa da je krckaju polako, jer se za nju nisu ni malo zamučili i oznojili, već MI DRAGI NAŠI GRAđani.RAZMISLITE DOBRO, LJUDI PA MI SE PITAMO U SUŠTINI , A ONI NAS MAJU SVOJIM BAJKAMA ,A ŽIVOT DOĐE I PROĐE.ALO,PALI SE CRVENO

  2. Za Uranij i njene saradnice Cacu i Svetlanu oko 2000e za privatnu školu ultrazvuka. Za ćerku uskoro specijalizaciju o trošku doma zdravlja. Kurs ultrazvuk sa ove tri doktorke završilo je njih šestoro. Ultra zvuk radi samo Dr Toma, ostali se na račun doma zdravlja pretpostavljam pripremaju za privatnu praksu. A ti se narode moj smrzavaj pri pregledu u terenskim ambulantama.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.