Зато ја нећу са њима као до сада полагати венце!

5

На данашњи дан 1999 најмоћније силе света кренуле су на моју малу али херојску Србију. Касарна у Куршумлији, томахавке и налет авиона који нас засуше бомбама већ сам описивао. На данашњи дан обично обилазимо споменик у центру и обележје у касарни и полажемо венце. Венце најчешће полажу они који нису доживели врелину рата али доносе одлуке. Зато и не разумеју колико је битно поштовати правим делима борце и породице погинулих у миру.

Нису доживели да породици јаве да сте погинули и да вас је разнела авио бомба. Да вас након наређене евакуације из касарне повређеног носе у подрум. Чај супруге доктора Ивића памтим и сад. Да доживите да зовете своје а да не верују да сте живи, јер се то не преживљава. Не разумеју ваљда да постоје ствари вредније од живота. Не кривим их. На нама који разумемо је да се изборимо да се ратници и још више породице погинулих цене и поштују.

Сведоци смо тога да је држава тек након вишемесечног штрајка бораца након 20 година донела Закон о борцима. Лош али је донет. Пре бораца закон су добили и слепи мишеви. Моја општина за двадесет година ни једну субвенцију борцима није усвојила. Полажу венце! А предлагао сам толико пута Програм субвенција, одбијали су сваки пут.

Пре неколико дана предлагао сам у локалној скупштини да неке улице понесу имена погинулих куршумличана. Тражио сам да улицу добије и Диана Будисављевић, која није ратник али треба да буде светло име српске историје. Тражио сам да и једна улица која води на Косово и Метохијu добије име хероја Алберта Андијева кога сахранисмо пре пар дана а да не дочека наше држављанство што ме је посебно срамота. ОДБИЛИ СУ.

Зато ја нећу са њима као до сада полагати венце и не учинити ништа за вас и ваше породице. Нећу док не урадим нешто за вас.

Ваш брат по оружју
Звездан Ристић
354 пбр – ПРК

Podeli.

5 коментара

    • Зато што је јајара увек било и биће. Али од 7500 бораца лопуже су у врло малом проценту. Сада их има далеко више и заузимају високе положаје, што у 354 пбр није био случај.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.