Velika podrška Alimentacionom fondu u Kuršumliji

0

Širom Srbije započelo je potpisivanje peticije podrške Alimentacionom fondu, koji je najavila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić. Za sada je odziv veoma dobar, pa je, na primer, u Kuršumliji za sat vremena prikupljeno stotinak potpisa podrške ovom planu.

Odziv je odličan. Građani sami prilaze, potpisuju se. Ne čine to samo žene, već smo primetili da je i veliki broj muškaraca svojim potpisom podržao ovu inicijativu – kaže predsednica kuršumlijskog odbora Stranke slobode i pravde Ljiljana Arsenijević. Ona dodaje da će i narednih dana da se nastavi potpisivanje, na štandu, ali i u prostorijama ove stranke u Kuršumliji

Kako je prethodno Marinika Tepić najavila, reč je o državnom fondu koji bi trebalo da pomogne deci i samohranim roditeljima, u slučajevima kada nesavesni roditelj i posle odluke suda ne isplaćuje alimentaciju.

Ona je naglasila da bi se novac isplaćivao do odluke suda, odnosno i posle ukoliko nesavesni roditelj ne poštuje sudsku odluku, dok bi Alimentacioni fond u tom slučaju protiv takvog roditelja pokretao postupak.

Izvor Direktno.rs

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.