У Куршумлији МЗ годинама нелегално троше новац грађана

2

Више десетина милиона динара нелегално се годинама троши преко месних заједница.

Мандати члановима Савета МЗ прошли годинама. Кабадахиска и недемократска власт у пролеће 2018 год. делом је спровела нелегалне јавне изборе у МЗ. Статутом општине су прописани тајни.  Какви су онда ти представници? Легални?  Неки чланови савета чак не припадају  месним заједницама у којима су изабрани!  Како је око тога настао циркус избори су прекинути. Део МЗ где је овај јавашлук прошао сада су   ,,напредно-валидни“ представници, а део где нису  тек након више од годину дана  постављени су повереници  у 19 МЗ.

Колико година су прошли мандати члановима Савета МЗ?

Колико десетина милиона су исти нелегално потрошили за то време? 

Да апсурд буде већи овај скандал се медиски промовише као добар рад СО Куршумлија и поштовање закона. Какву превару тек спремају на следећим изборима говори нова Одлука о МЗ.

Напредњаци сами спроводе изборе за МЗ! 

Одлуку можете видети на https://kursumlija.org/fajlovi/uprava/sluzbeni-list/2020/Sluzbeni%20list%2053-2020.pdf  страна 183.

Нико осим напредњака неће имати приступ у сва три тела која спроводе изборе за МЗ (члан 25, члан 27 и члан 31 Одлуке о МЗ). Власт бира Општинску изборну комисију. Власт такође бира  и другостепену комисију. Ова прва (ОИК) бира чланове бирачких одбора. Сви раде искључиво у сталном саставу.

Кандидат за члана Савета МЗ, као ни било ко други  нема право  на представника ни у једном од три тела која спроводе изборе.  Сад замислите какве ,,тајне и демократске изборе“ спремају. На последњој седници сам поднео предлог да се изврше измене и допуне Одлуке о МЗ и дозволи учесницима да имају представнике и контролишу изборе. Одбијен је предлог од стране СНС-а, СПС-а и ДСС-а.

Убеђен сам да ће се преваре наставити и да се неће испоштовати ни оваква накарадна Одлука о МЗ  и да се избори неће спровести у роковима које прописује.

 

Звездан Ристић

ПОКРЕТ ЉУБАВ ВЕРА НАДА

 

Podeli.

2 коментара

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.