TOPLIČANI PIJU NEISPRAVNU VODU

0

Prema analizama Instituta za javno zdravlje “Batut“ iz 2020.godine, voda sa sa javih vodovoda u 15 gradova Srbije bila je mikrobiološki neispravna i može da bude rizična po zdravlje. Među tim gradovima su i gradovi Topličkog okruga: Kuršumlija, Prokuple i Blace. Dok građani Kuršumlije i Prokuplja piju mikrobiološki neispravnu vodu, stanovnici Blaca piju fizičko- hemijski neispravnu vodu.
U više navrata ukazivali smo na zagađenost reka Toplice i Banjske. Nije potrbno uraditi bilo kakvu analizu vode dovoljno je samo videti šta teče rečnim koritima. I taman smo se ponadali da su lokalne vlasti preduzele mere kako bi sačuvali čiste reke, Banjska je nekoliko nedelja bila besprekorno čista, ponovo je zamućena, neprijatnog mirisa , o čemu svedoče slike koje su načinili meštani koji žive pored reke.

Pitanja za lokalnu samoupravu:
1. Kada će konačno preduzeti mere da zaštite naše reke, da zaštite zdravlje građana?
2. Kada će javno objaviti ko su zagađivači voda u našoj opštini?
3. Da li znaju da i oni snose odgovornost za ovako stanje naših reka

MI IMAMO PLAN KAKO DA ZAŠTITIMO ŽIVOTNU SREDINU I ZDRAVLJE NAŠIH SUGRAĐANA

SSP Kuršumlija

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.