Тајкун Раичевић не сме на седнице скупштине

2

Седница СО Куршумлија 16.09.2020 1. Део.

Јуче је у Куршумлији одржана прва радна седница скупштине, са невероватних 38 тачака дневног реда. Буџет за 2019, извршење за 2020 са новим ребалансом, кадровске одлуке, извештаји директора школа и ЈП, катастрофална, нецивилизована, недемократска одлука о месним заједницама итд. За неколико одлука су гласали сви присутни али како је било пуно занимљивости, обрадићемо то у више делова.

Медиски напредни мрак се наставља.  Седница без присуства новинара и тв преноса, да грађани не сазнају ништа ко то та мо и шта ради.  Стари-нови председник скупштине г-дин. Дејан Ловић наставља са праксом што ређег заказивања скупштина а притом са што већим већим бројем тачака, да би конструктивне расправе обесмислио. Окупљеним заинтересованим грађанима је забрањено присуство на седници.

Тајкун Раичевић је једини одборник који није присуствовао седници. Очигледно иако први напредњак у граду нема храбрости да одборнику г-дину  Звездану Ристићу који је сада једини остао да представља интересе неподјармљеног и непоткупљеног  народа стане на црту и одговори на доказе о његовим организованим криминалним активностима и узајамној вези између економско –демографског пропадања Куршумлије и повећања богатсва овог тајкуна и његових слугу.

Прва тачка допуне предложеног дневног реда сада независног одборника (до регистрације новог покрета са специфичним именом и суштином- како је навео) била је:

ОПШТИНА КУРШУМЛИЈА У РУКАМА ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА.

Одборник је навео да му је жао што тајкун није присутан да са њим директно а не са његовим извршиоцима на цивилизован начин уз аргументе, расправи и објасни тврдње да је он глава крималне хоботнице која уништава овај град, притом користећи његове грађане и природне ресурсе. Такође је навео да ни милиони евра које поседује изгледа не помажу кад се треба суочити са неким кога не може да купи ни уплаши. Да ли је Ристић био у праву и да ли ће г-дин Раичевић побећи или остати да се сучели аргументима, видећемо већ на првој следећеј седници.

Колико ово ,,боли“ говори чињеница да је председавајући ,,случајно“ прескочио баш овај предлог приликом гласања о допунама, што је изазвало додатну полемику.

Остали предлози допуна овог одборника били су:

Грађевински хаос у граду.  Истакао је проблем улице Топличке и катастрофалног стања у ком се налази. Затим бесмислености радова и бацање новца у улици 28 Март која се прво припрема за асфалтирање а онда прекопава због комуналне инфраструктуре. Поставио је и питање замене хабајућег  слоја у Косовској и замене 77 метара ивичњака. Прозвао г-дина Н. Јовића Гибета да он то покрива док не прође рок жалбе и да је иста фирма то требала да уради кад је асфалтирала улицу Палих Бораца. Ко их покрива и за колико? Затим шта је са градњом 3 собе у вртићу за невероватних 250.000 евра. Радови требали да буду готови 28 марта 2019, изводи их фирма Павловић из Блаца. Сада се замислите како Гибе рече испоставило да пројектом  није била предвиђена струја у тим просторијама па се плаћају додатни радови!!!

Злоупотребе и лажи око поделе једнократне помоћи су биле трећи предлог за допуну. Одборник Ристић је конкретно навео податак да је окупациони управник ове општине Р. Видић веровали или не преко 5 милиона динара из буџета исплатио једнократну помоћ грађанима других општина а да је оно дељено овде, дељено на селективан и дискриминаторски начин. Због чега је општина тужена и сада се води огроман број спорова за дискриминацију. Навео је и да окупациони управник једини коме је више стотина грађана  свих структура јавно у центру града потписало кривичну пријаву за серију кривичних дела. Остала два предлога дневног реда објавићемо у наставку.

Што се осталих тиче стање и понашања у скупштини: СПС гласа за све предлоге напредњака. Одборници ДСС-а су у неформалној власти. Редовно гласају за све предлоге власти и против предлога опозиционих одборника.  Чак је и одборница у бившем мандату члан већа. Одборник ГГ г-дин Крстић је одмах пошто нису усвојени његови предлози дневног реда изјавио да не жели више да учествује у раду скупштине и исту напустио.

Наставиће се ……

Куршумлија без цензуре

Podeli.

2 коментара

 1. Samo tako! I treba da se BOJITE PSI! I u Kuršumliji i u Blacu. I to što brane da se prisustvuje sednici hitno da se reši, to je ustanova svih nas, ne njihova svojina! Samo napred Zvezdane!

  • Nema veze sa temom ali ima sa akterom iz naslova.
   Planinka- samo koriscenje prirodnih resursa za licno bogacenje i reket za partiju.
   Ulaganje u zajednicu i infrastfukturu ne postoji.
   Lukovska banja ne izgleda uopste u skladu sa pričom koja se vrti.Sa tolikom posecenoscu i resursima koje uzurpira toliko godina treba da lici na Bad Gastein u Austriji.Navodim to kao primer zato sto ima slicnosti po prirodnim bogatstvima.
   Da li bi mogao neki Pera Peric da dodje i zida hotel na mestu gde je nekada bila prodavnica, zem.zadruga?Sigurno da ne, ocigledno je cija je sapa to poklopila.
   Pitam se kojim putem i po koju cenu je to zemljiste doslo u posed Planinke?

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.