Suspendovan nastavnik u OŠ Miloje Zakić!

8

Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Miloje Zakić“ u Kuršumliji Života Vuksanović suspendovan je s posla, nakon incidenta u kome je ošamario učenika petog razreda te škole, saznaje Danas.

U Ministarstvu prosvete potvrđeno je našem listu da je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak, ali više detalja o ovom događaju nisu želeli da iznose.

Nastavnik Života Vuksanović, međutim, tvrdi da nije udario šamar učeniku već da je bilo fizičkog kontakta i guranja.

On je u razgovoru za Danas kratko rekao da je disciplinski postupak protiv njega pokrenut i da više nema šta da kaže. Vuksanović, inače, uskoro ispunjava uslov za penzionisanje, a ako se pokažu kao tačni navodi da je ošamario učenika, moglo bi se desiti da radni vek ne završi u školi, nezvanično nam je rečeno u Školskoj upravi Niš.

U Ministarstvu prosvete kažu i da se ispituje još jedan slučaj prijavljenog nasilja nastavnika nad učenikom OŠ „Miloje Zakić“, ali ni o tome nisu želeli da govore.

Kako saznajemo, Ministarstvu je upućena anonimna prijava protiv nastavnika matematike u toj školi, koji je navodno udario učenika šestog razreda, nakon što je on učestvovao u tuči. Međutim, otac tog đaka izjavio je našem listu da njegov sin nije učestvovao u tuči već da je bilo koškanja među decom, kao i da je dete reklo da nastavnik nije bio nasilan prema njemu.

Šta se tačno desilo pokušali smo juče da saznamo od direktorke škole Radice Jović, ali je ona prekinula vezu kada smo se predstavili, ne sačekavši da čuje pitanje. Nju je, inače, pre nekoliko meseci ministar prosvete Mladen Šarčević smenio zbog toga što nije u propisanom roku obavestila školsku upravu o slučaju nasilja nad učenikom prvog razreda, ali je posle žalbe vraćena na dužnost.

Izvor: Danas

Podeli.

8 коментара

  1. A drugi nastavnik je ovaj u crvenom, ne znam zašto je jedan suspendovan a drugi ne kad su i jedan i drugi SNS. Verovatno što je ovaj drugi mlađi ili sto je direktorkin savetnik!

  2. Niko ne tolerise nasilje, ali ovde nije pomenuto kucno vaspitanje deteta koji je na najvulgarniji nacin vredjao profesora, o tome se ne pise? Prvenstveno roditelji trebaju da nauce svoju decu kucnom vaspitanju!

  3. Pa pošto roditelji ne znaju da vaspitaju decu zato su NAPREDNjACI doveli direktorku Radicu Jović iz druge škole da pod njenim pokroviteljstvom SNS nastavnici udaraju deci šamare, klempe, zauške, udaraju po glavi, čupaju uši, pritiskaju kredom. Vaspitanje na nivou!
    Zato u toj školi i ima toliko nasilja mediju decom uče od svog nastavnika!

  4. ,, Nemote bre,, Lovića i direktorku oni su ,, vlas’,, nemoj da neko direktorki ,, rekne,, nešto slučajno, a decu udarajte što više i jače kad su nevaspitana da se vaspitaju.
    Samo da znaju direktorka i Lović da je to zlostavljanje i krivično se odgovara!!!

  5. Krstic blokira magistralu i Vidic ce da to iskoristi pa da od tih para koje je trebao da podeli povericima SIK-a on ce da podeli po 38 000 din da bi kupio glasace .Providno Vidicu ,moraces nesto sam da smislus i da uradis za ovaj narod ,a i to si imao dva mandata vremena sad ti je kasno MOZES SAMO DA SE SPREMIS ZA APSANU!!

  6. Pozivam Radicu Jović, razrešenog direktora,, ( jer je ona sada direktor kao što je Siniša Mali doktor nauka) da otpusti Lovića i dokaže da ne prikriva nasilje! Možda i ovog puta obmane Šarčevića ali kuršumličane sigurno neće!

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.