СНС деда мразови дискриминишу децу

13

Већ пар дана увелико се преко СНС председника месних заједница у Куршумлији (други не постоје, ако их је и било постављени су повереници) врши тајна подела пакетића за децу. Информације које дају грађанима је да то иде преко општине. Нема званичног објашњења нити хвале преко полтронских портала. Можда није ни за све месне заједнице, можда се дискриминишу међусобно. Да питамо грађане да ли пакетићи деле само у МЗ које воде Жуки, Хонда ….. или су деца свих подобних добила пакетиће.

Окупационог управника Планинке Радољуба Видића питају деца:

Од чијих пара и по којим критеријума се деле пакетићи?

Какав је то деда мраз који дели децу на миљенике режима и оне друге и то за народне паре?

Срам вас било.

Куршумлија без цензуре

Podeli.

13 коментара

 1. Nije u pitanju diskriminacija,ni stranacka podela.Paketice sam licno obezbedila preko donatora iz Srbije i inostranstva sto godinama unazad radim.Podela je obavljena na osnovu spiskova pred.MZ za decu uzrasta do 10 god. i sa tih spiskova nijedno dete nije ispusteno.Sve aktivnosti su obavljene transparentno i prezentovane na portalu regionpres.
  Violeta Jakovljevic

 2. Violeta Jakovljević on

  Eto,sami kazete da je bilo najave o donaciji paketica.S obzirom da sam obezbedila veci broj nego sto ima dece u pogranicnom delu,odlucila sam da i deca MZ Mačkovac,Pepeljevac,Merćez,Zuč,Sagonjevo dobiju paketice .Uostalom ocekujem potvrdan odgovor jos ponekih donatora,tako da se nadam da ce sva deca Kursumlije dobiti paketice.Zelim Vam dobro zdravlje,svaku licnu i porodicnu srecu u Novoj 2021 god….i vise humanosti jer to oplemenjuje dusu posebno kad su deca u pitanju

  • Kao što znate ovo je jedino mesto gde građani mogu nešto da pitaju i ispolje svoj stav ma kakav bio. Roditelj sa više dece iz jedne MZ koja nije obuhvaćena Vašim planom pitao je to što piše. I pitali su predsednika opštine a ne Vas, jer očigledno nisu znali za vaše aktivnosti. Nisu čitali pre objavljivanja toga Region pres, kao ni mi. Ne zamerite nam to što smo preneli njihova pitanja ne želeći da budemo maliciozni ali ni da cenzurišemo. Znamo da već duže vreme se bavite humanitarnim radom i to je za pohvalu, mada složićete se je to dozvoljeno samo onima koji su vlast ili su uz vlast ili pak poseduju veliko lično bogatstvo stečeno pozicijama u vlasti i oko nje, što sa nama nije slučaj. Znamo mi svi i istinu kako se prave političke pozicije preko podele subvencija, kuća, paketa, javnih radova ……. Čak ni za vreme vanrednog stanja niko ko nije iz vlasti iako su se dobrovoljno prijavljivali nije mogao da bude angažovan u nijednoj akciji Crvenog krsta. Verujte da se i mi se bavimo humanitarnim radom a daleko smo skromnijih resursa u odnosu na Vas iz vlasti koji eto izgleda jedini imate plemenite duše mada bi mi taj sud prepustili nekom drugom. Svakako su te naše akcije manjeg obima, ali se i ne slikamo tim prilikama. Želimo i mi Vama dobro zdravlje, svaku licnu i porodicnu srecu u Novoj 2021 god i dajemo Vam mogućnost da svoje akcije objavite i na ovom portalu, jer tako bi izbegli nesporazume. Blog Kuršumlija bez cenzure

  • Po kojem osnovu gospođa ocenjuje da je bilo ko ko nije član vladajućeg režima, ili uopšte politički opredeljen manje human od ovih bivših-budućih-bivših snaga SNS-a? Ko to tvrdi da je neko ko je roditelj manje human ili „neoplemenjen“ ?!
   Je l’ to zato što se nismo slikali za svaku akciju koji smo obavili? Što nismo dali na razglas kojim porodicama smo pomogli i kojim sredstvima?!
   U vreme kad ste vi borili oko statusa u SNS-u, taj što nije oplemenjen, donirao je frižidere, kućne aparate, garderobu, hranu i higijenske pakete čitavim porodicama. I to ne samo na teritoriji opštine Kuršumlija. Zajedno sa svojom porodicom, prijateljima i saradnicima. Nije čekao zeleno svetlo od vlasti, nego svojim resursima, iz svog džepa.
   Koga ste pomogli vi iz vlasti iz svog
   džepa, a svi ste na dobrim platama iz narodne kase? Prema tome, apsolutno je tu nebitna objava na Region pressu. Sedamdeset odsto tih porodica nema uslova za normalan život, a kamoli da negde pročita šta piše po tim blogovima. I to im je omogućila vaša politička opcija dugogodišnjom vladavinom, napredno nema šta. Znači, nemojte da se lažemo. Kod vas Stvarno važi ono ako si naš, može.
   U stvari, ne vaš. Njihov. Ali kako bi vi to mogli da razumete.Bilo bi interesantno čuti kakvim ste se vi humanitarnim radom bavili dok niste bili vlast i ne samo vi svi iz drugih političkih opcija a koji nisu u ,,kombinaciji“. Ne postoje zar ne?

   • I više od sedamdeset odsto tih porodica koje nemaju uslova za normalan zivot dalo je podršku listi AV „Za našu decu“ i time dokazali da su zadovoljni aktuelnom vlašću .Sa kojim pravom i neargumentovano pominjete te porodice,ako se vecina tih porodica jasno opredelila 21 juna.Opet cu ponoviti nijedan paketic kao i bilo koja donacija koja je podeljena deci i gradjanima nije plaćena iz opštinskog budzeta

    • Мислите ли да у било којој нормалној држави, где влада демократија и где постоје слободни медији то могуће. Довести људе до беде а онда им примерима на терену показати да само као покорне слуге имају право да преживе, јер за ове друге и за њихову децу не постоје послови, субвенције а ни закони. Притом им истину пласирају са полтронских локалних и националних медија где царује власт и њихови полтрони. Таквих 70 тј тачно 59% посто, али само од изашлих није за хвалу већ за срамоту. Да вас потсетим добијали су неки други и више. У Румунији је диктатор пао кад је дошао до мислим 87%. С обзиром да сте се о локалној власти изјашњавали на највишим местима као убедљиво најгорој, ову вашу објаву схватам као иронију, или сте можда променили мишљење.

  • Čišćenje crkve nije humanitarna akcija dragi gospodine,a kome smo pomagali i kako nećemo nabrajati, oni koji su dobili pomoć to znaju i to je dovoljno. Skromno, ali za razliku od drugih to nije iz fondova i budžeta već iz sopstvenih džepova.

 3. Zar je bitno koja crkva je u pitanju? Svaka je velika svetinja. Nebitno je l’ je hram svetog Save u Beogradu ili crkva svete Petke u Kaševaru.
  Očistili ispred crkve? Alal im vera. Sloboda govora na portalu ne znači promocija ograničenosti uma.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.