Sindikalci SIMPO ŠIK-a odgovorite građanima…

0

Gospođa Vesna Jakovljević, a sa njom su u vezi ovog pitanja saglasni svi koji su podržali protest radnika očekuju neke odgovore od onih koji vode ovu priču. Zvali su građane i radnike na radikalizaciju protesta do rešenja, a sada rade suprotno. Uz to građani koji su ih podržavali pa i sami radnici ne znaju šta se događa. Čudno je to, pogotovu nakon izjava da će sve biti javno i transparentno. Prenosimo nekoliko pitanja koje je sa svog FB naloga g-đa Jakovljević sasvim opravdano uputila g-dinu Erakoviću predsedniku sindikata SIMPO ŠIK-a i saradnicima i mi dodajemo još nešto:

,,Poštovani predstavnici sindikata ,
Kako ste organizivali javni protest i pozivali gradjane Kuršumlije da vas podrže i pridruže vam se bilo bi odgovorno prema istima da ih obavestite o rezultatima pregovora:

-Sa kim ste sklopili dogovor?
-Koja je uloga i odgovornost direktora SimpoŠika?
– Da li su vam uplaćeni doprinosi za poslednjih deset godina rada ?

Političke stranke su sa namerom da pomognu radnicima obazrivo delovale i podržavale protest Svakako znajući da je manipulacija prisutna , bilo je važnije da radnici ostvare svoja prava nego pokazati spremnost za političku borbu. Radnicima uz poštovanje za pokazanu hrabrost i smelost da izadju na ulicu u ovom zverinjaku od države poručujem -Ne odustajte od sebe!“

U nastavku bi zbog građana čija podrška se tražila bilo lepo da se da neka rekonstrukcija tog probleme od strane zastupnika radnika. Tada bi bilo sve jasnije. Sindikalci ako možete uz podršku radnika i svih drugih rešite ovo odmah. Ako ne smete da se zamerite direktoru ili nekom trećem ili ste nemoćni sklonite se. Ako 6 godina rešavate problem koji traje 11 godina i to bez rezultata izgleda da je i do Vas.

Kako ovo nije tendenciozno mislim da isti princip treba da važi za sve. Naprednjaci i socijalisti su 10 godina na vlasti, ne mogu imati opravdanja ni za jedan problem koji nije rešen. Kod onih koji neće ili ne znaju vreme nije nikakav faktor.

Zvezdan Ristić
Kuršumlija bez cenzure

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.