СИМПО ШИК-Да ли ,,Вучићеви“ можда плачу на туђем гробљу!

6

Ја бих овако описао ситуацију ако нешто није тако изволите исправите, допуните……

Динкић отвара СИМПО ШИК 2010. Вучићеви 2012 преузимају СИМПО убацују Видића у УО. Он убацује у причу Гибета и он постаје директор директоријума у ШИК-у. Он 2015 одводи ШИК у стечај. Долази стечајни управник. Гибе се враћа у општину и одмах га Видић уместо Наташе враћа у посао са СИМПОМ и он са Папићем и још једним из Смедерева поново дају фабрику ШИК-а СИМПУ у закуп за 600.000 динара (судски вештак утврдио да треба 20 милиона) без сагласности одбора поверилаца Лесонита. Истовремено Видић док седи у УО СИМПА он је и председник општине а Гибе док директорује је заменик председника општине задужен за финансије. Гибе касни да поднесе потраживање од 82 милиона динара за општину у којој је задужен за финансије али за себе није заборавио и тражи 600.000 за дупле плате.

РТС прави прилог 2017, дакле после 7 година не уплаћивања доприноса радницима и не враћања кредита. Директор Милорад Андрејевић и синдикалац Ераковић лажу за РТС да фабрика добро послује и да се поштују сва права радника!!! Вучићева влада доноси пропис да се СИМПО ШИК-у не може блокирати рачун и он од 2010 не уплаћује порезе и доприносе. Крстић због непоштовања одлука суда са делом радника 2019 почиње протесте и блокаду магистрале. Прима их Вучић. Констатују са директорицом Фонда за развој да је украдено 23 милиона евра. Уместо да хапсе лопове даје се 1,5 милиона евра из општинског буџета да се заташка ствар. Краде се ту по 10 % доносиоцима папира. Дели се социјална помоћ фирмама и грађанима других општина!!! Подноси се преко 2000 захтева за једнократну помоћ најугроженијим становницима након доношења одлуке СО Куршумлија о помоћи истима у висини од 38.000 динара. Вучићеви- Рашини чланови већа не доносе критеријуме и тако варају преко некоико хиљада најугроженијих грађана Куршумлије. Неколико стотина грађана на моју иницијативу потписује кривичну пријаву лоповима у центру града. Гибе на скупштини каже да ће 600.000 социјалне помоћи да да у хуманитарне сврхе. И наравно слаже. Буне се радници других предузећа. Налазе међу њима полтроне и опет на криминалан начин замазују им очи са по 30.000 динара.

2021 синдикалца СИМПО ШИК-а прима државни сектретар Боске, конобар из Сурдулице. Тај исти их вара још од отварања фабрике у Мачковцу да ће им преко СИМПА поделити паре за заостале плате. И ништа. Поново иду код конобара за Београд и ништа. Видић се жали да му Крстић и Звездан сметају, конобар каже да им поднесе кривичне пријаве. Синдикалац опет за Београд, прима га леви неки леви референт. Синдикалац тражи ванредну седницу скупштине или блокада пута. Они га одј…. не испоштују рок и убаце као једну од тачака. На седници не подрже писмио Вучићу већ изгласају подршку по принципу волим и ја вас. Следе стидљиви протести испред општине од блокаде пута нема ништа. Трећи дан обраћа се Видић да им опет договори састанак са конобаром. И тако у круг….

Вучићева влада вам је направила проблем. Вучићев државни секретар вас лаже годинама. Вучићев председник општине вас манта. Вучићев директор вас прави будалама. Да нису његови одавно би били у затвору!!! Лажу вас и варају 11 година. Шаљу од једних до других. Сад вас усмеревају тако да тражите да вам општина или држава уплате доприносе. Зашто? Господо радници и синдикалци СИМПО ШИК-а ви нисте радници општине ни државе. Већина вас на изборима заокружује те који су вам, направили проблем и лажу вас и варају 10 година. Ви се љутите на опозицију и да вас случајно не повежу са њима. Вучић је дозволио да вам не уплаћују доприносе. А преко његових од вас прави овце које врте у круг толике године. Ви бисте да решите проблем а да их не наљутите. Народ би реко ,,Жалите се тати што вам ј… ….“.

Онај ко је крив је онај и који вам не упаћује доприносе зове се Милорад Андрејевић, ваш директор. Питајте га како за Рашу има паре да плаћа апартмане стотинама хиљада евра. Пиатајте га ко 10 година плаћа струју на Самокову? А за ваше доприносе нема, јел да. Тамо треба да штрајкујете и од њега да тражите да уплати доприносе. Зашто би грађани Куршумлије или Србије плаћали вама доприносе? Али тамо синдикалац не сме да организује штрајк обуставом рада. Плачете ли ви на туђем гробљу? Не разговарајте више са онима који вас лажу.

Звездан Ристић

Podeli.

6 коментара

      • Javna tribina je svako najbolji nacin, ali to ne zavisi od mog raspolozenja da li ce nesto biti organizovano ili ne, vec od Vas. Javna tribina je i ovaj sajt

        • Javna tribina jeste svakako najbolji način kad ima zainteresovanih a da pritom nisu izmišljeni likovi sa neta. Normalno je da se pre toga vide zainteresovani i dogovore format, teme, vreme, mesto, ….. Sajt nije javna tribina, jer se zna ko je sa ove strane a sa druge ne. Lažno se potpisuju sa iste IP adrese itd. Tako da je javna tribina mnogo objektivniji model kao i tv duel. Vlast to ne sme, pozivani su i prozivani bezbroj puta. Tako da ako ti ili još neko želi da ukrsti javno argumente o temama pljačke i kriminala u ovom gradu stojim vam na raspolaganju. Ali za ozbiljne polemika sa izmišljenim likovima nemam vremena.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.