SAOPŠTENJE UDRUŽENJA TOPLIČANA U NEMAČKOJ

0

Dragi zemljaci, potomci herojskog topličkog puka, vi unuci i praunuci heroja sa svix bojišta ove naše krvlju natopljene Toplice, vi koji u otadžbini ponovo plaćate cenu i danak kao za vreme bugarske okupacije, nemojte ni trenutka da mislite da ste sami. Oči našeg naroda koji je u nemačkoj i svud po Evropi gledaju i čitaju sve na medijima i portalima. I mi iako smo daleko u mislima smo sa vama svakog trenutka u ovo vreme zla, jer osećamo kakvo zlo je nad našom Toplicom ponovo. Da bruka i sramota koja nikad nije postojala u časti ovog naroda, da ona sada se javlja i kod nas. Da sramota Jagodine, ne mimoidje ni naš kraj, da sve nečasno i naopako i sve što prati ovo vreme zla ne dogodi se i vama. Nikada u Toplici ni za vreme bugarske okupacije, ni za vreme Nemaca, ovakve stvari nisu se dešavale. Čast je bila najsvetlija iskra, jer posle patnji i bola, uvek je dolazilo sunce slobode. Mi potomci gorštaka sa Vidovače i Ivan kule imamo jednu izreku onu Njegoševu „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“.
A jedan naš brat i savremenik iz Minhena dodade „Kome zakon i vlast počivaju na animir damama i konkubinama, potomci mu dišu nečovještvom“

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.