Primer: Kako se vrši podela paketa u Obrenovcu

0

Treba shvatiti čije su koje nadležnosti. Nije korektno optuživati neke za nešto što nije nihov posao. Da li su stanovnici opštine Kuršumlija posao predsednika opštine i većnika planinkića (Skupština kao da ne postoji!), ili su to samo wihovi poltroni koji su već situirani.

Neke opštine su odmah preduzele mere, naši su čekali. Neki dele sredstva za dezinfekciju, naši ne. Neki dezinfikuju ne samo kolovoz nego i trotoare, pijace pre i posle zatvaranja (dok su radile) naši čini mi se jednom delimično. Neki dele se pomoć ugroženima a ovi ,,naši“ se kriju. Krili se tako ženama pod suknju i 99 (osim Lovića).

Kriterijumi su različiti. U Beogradu se paketi delili nezaposlenima i penzionrima sa primanjem ispod 30.000. Obrenovac je ovako. Na FB profilu predsednika opštine objavлјeni kriterijumi i spisak predsednika MZ sa brojevima telefona sledeće:

Pravo na vanredne pakete Crvenog krsta imaju:

1. Porodice u kojima ne radi nijedan roditelj
2. Porodice kod kojih su roditelji radili sezonske poslove i koji su trenutno bez primanja
3. Osobe starije od 65 godina koje nemaju penziju iz bilo kog razloga
4. Samohrani roditelji koji nemaju nikakva primanja.

U ovu kategoriju ne spadaju lica koja su korisnici bilo koje državne pomoći koju daje socijalno u Obrenovcu (dečiji dodatak, narodna kuhinja, tudja nega i pomoć, invalidnina itd). Prijave se vrše telefonom kod svog predsednika MZ.Posebno u razgovoru navedite ako imate BEBU jer je paket različit.

Na primer, mada kažu da gluvom šaptati i ćoravom namigivati……

Zvezdan Ristić

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.