Prihvati izazov – budi čovek bar koliko Mirjana

3

,,Nije dovoljno da si samo dobar, naročito u ovo vrijeme. Treba učiniti i ostale takvima“. Simon Drakul

Ovih dana na fekjsbuku vazda neki izazovi. Obično se radi o objavljivanju slika iz ,,mlađih dana“. Međutim primetih na fejsbuku jedan nadasve human gest naše sugrađanke Mirjane Đurović Jovanović. Nije ga potrebno objašnjavati samo pročitati i preduzeti isto ili slično. Evo kako glasi:

Za sve ljude iz mog kraja

Ako nemate posao i ne primate ničiju pomoć, a ponestalo vam je hrane, MOLIM VAS DA NE IDETE UVEČE U KREVET GLADNI!!! Javite mi se privatnom porukom na Messenger bez srama! Nemam ni ja previše, ali ću rado podeliti sa tobom.

Naučena sam da gde jedan može jesti, ima mesta i za dvoje! Moramo biti zahvalni i ne biti sebični jedni prema drugima. Čitam o ljudima koji ne mogu priuštiti obrok. Pročitala sam da postoje žalosni roditelji jer više ne mogu jamčiti obrok svojoj deci. Ponavljam ako pročitate ovu poruku i budete u nevolji, nemojte se osećati neugodno. Ostavi mi poruku privatno i učiniću sve da ti pomognem. Paket testenine, šta vam treba, ukratko, barem jedan obrok, dajem vam ga svim srcem.

Ima li boljeg izazova?

Ko to iskreno misli neka na svom profilu na nekoliko dana podeli ovaj ili sličan tekst. Da svi pomognemo onoliko koliko možemo. Neka uslov bude da se time ne hvalimo- Ne mora se znati kome smo i šta pomogli. Ja bih dodao još nešto. Ima puno baka i deka koji nemaju internet, fejbuk, ni profile. Hajde da sami u svojoj okolini vidimo treba li nekome pomoć. Da ih zapitamo i ponudimo pomoć. Ukoliko polovina od onih koji ovo pročitaju tako postupi, Kuršumlija i Srbija će krenuti putem kojim su trebale odavno.

Nas puno koji nemamo mnogo, pokazimo onima kojih je malo a imaju mnogo, kakvi treba da budu ljudi. Ne obazirite se na druge ako svako od nas učini po malo rezultat je frapantan. Da ne pitamo zašto nije onaj, ja hoću ali ako je i ….Ne radimo to zbog drugih, da uradimo jer tako treba, ljudski je. Izmamimo osmeh i lepu reč.

Želite li vi da živite u Kuršumliji i Srbiji koja ima takve ljude, žene i decu. Mirjana želi, ja želim a vi?

Zvezdan Ristić

Podeli.

3 коментара

  1. Pišete vrlo zanimljive tekstove. Neka kompilacija istraživačkog novinarstva, ličnog stava, aktuelnih dešavanja itd. Ne znam ko sve još tu piše, rekoše mi najviše Vi. Ukusi su različiti ali mora se priznati da je Kuršumlija bez cenzure svakako vrlo original blog. Nemam uvid u obim kriminala ali za moj ukus možda malo preterejete sa kriminalnim aferama. S druge strane koliko sam čula da odlično baratate tom materijom i s obzirom na mediski mrak možda nisam u pravu. Ovakvim tekstovima i promocijom lepih gestova bacate jaku, tako neophodnu svetlost u naš polumrak. Nastavite tako molim Vas.

  2. Konacno Zvezdane da postavis jednu sliku lepe ,mlade i pametne osobe ,a ne samo ove karakondzule ova plasila od ljudi.Pa da li ti znas kad covek pogleda uvece malo kasnije neki tvoj tekst a na slici Rasa ,Vidic,Gibe i lovic pa covek nemoze za zaspi sve mu pred oci ta plasila , to nisu asulni ljudi to su bre u snu se nesnili kaki su .E sad konacno neka normalna osoba I SVAKA CAS ZA HUMANOS !

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.