Pravo na zdravu životnu sredinu

0

Nepotrebno je isticati značaj čiste pijaće vode i čistog vazduha , zemljišta i ekološki zdrave sredine i njihov uticaj na zdrav i bezbedan živor stanovništva. Poznato je koliki uticaj imaju vlasti jednog grada za održavanje potrebnog nivoa ispravnosti ovih nabrojanih elemenata za zdravlje ljudi – odnosno da li se odnose  domaćinski i odgovorno prema životnoj sredini i prirodi koja nas okružuje i održava u životu.

Tako se postavlja pitanje ponašanja  vlasti naše opštine i njihov odnos prema tom problemu – koji je poražavajući. To se posebno odnosi na  stvaranje divljih deponija otpada  i koje su prava ekološka bomba našeg grada. Svedoci smo da odgovorni našeg grada tom problemu nisu pridali nikakav značaj . Njihova totalna nebriga za pravilno odlaganje otpada dovela je do toga da su najčistije reke i potoci iz kojih se meštani snabdevaju čistom pijaćom vodom postale potpuno zagađene i opasne po život čak toliko da voda pojedinih izvora blizu smetlišta nije ni za tehničku upotrebu.

Zbog nebrige opštine i stvaranja divljih deponija koje su dovele do zagađenja Mirničke reke u njihovoj blizini dovela je do opravdanog revolta i pobune meštana tog područja i protesta celokupne javnosti Meštani traže samo spas za sebe i svoju decu- čistu pijaću vodu da im se obezbedi u domaćinstva i iz čistih izvorišta. Stranka slobode i pravde Kuršumlija osuđuje ovakvo ponašanje ove vlasti i njihov bahat odnos prema ovom problemu .Pitanje je:  pa zar su meštani krivi za zagađenje izvorišta i što oskudevaju u pijaćoj  vodi . Naravno ne. SSP Kuršumlija ima plan: SSP će se izboriti za očuvanje čistih reka, vazduha i  očuvanje prirode i zdravog okruženja . SSP daje punu podršku svim nezadovoljnim meštanima u ovoj njihovoj  borbi.

Stranka slobode i pravde Kuršumlija

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.