Питање за неспособну куршумлијску власт- Кадa ће помоћ?

0

Ово траје већ више од месец дана. Од 15 марта и ванредно стање. Полициски час све дужи и дужи. Борба против вируса не значи да је стао живот, порука је за неспособног Рашиног потрчка, алијас председника општине Радољуба Видића.

,,Кадa ће помоћ“ пита народ.

Ко је угрозио становнике Куршумлије? Како, зашто и колико? Ово су три од неких десет златних питање једне науке која се види чуда сама повезује са председником који је економско демографски уништио наш град. Веруј да има оних који знају свих десет питања и који ће ти теби и твојима поставити. Да није забрањено питати Видићу? Да ли ћемо питањем угрозити нешто или некога? Ма да није ово замена теза.

Још пре десет дана овај неспособни човек је најавио да ,,Општина Куршумлија припрема пакете помоћи најугроженијим грађанима“. Па кад је тако ја те јавно питам и тражим:

1. ОБЈАВИ ОДЛУКУ. Из ње ће грађани добити већи број одговора. Да видимо кад је донета? Ко је донео и у ком саставу? Колика је то помоћ 1000 дин 2000 динара. Пакет или два? Колико пута? Једнократно или периодично? Са које ставке из буџета ће се то платити.

2. КОЈИ СУ КРИТЕРИЈУМИ? Нико не зна који су тачно критеријуми. Да ли је ово само за незапослене или оне на социјали. Хоће ли помоћ добити и најизмученији српски сељаци без примања. Или они са пензијама које нису довољне да два дана бораве у твом хотелу?

3. ХОЋЕ ЛИ ТО ЗА ВАСКРС ИЛИ БОЖИЋ? Скоро ће месец дана од кад је уведено ванредно стање. Знаш ли ти неспосбни човече колико људи имаш у општини који званично не раде? Баве се сезонским шумским или пољопривредним пословима. Сналазе се сами, неће на социјалу. Знаш ли колико непријављених има у фирмама блиским теби и твојима? Колико од њих су у вишедневном карантину? Да ли је неко од твојих из штаба контактирао те људе и питао треба ли им шта? Они су у карантину 24 сата, 14 или 28 дана. Имају ли можда бебе? Одговори на ово и демантуј ме да знаш о коме и чему причам. Јесте ли помогли? Ја и даље са све више аргумената тврдим да си ти један апсолутно неспособан и неемпатичан човек.

4. КО ПРАВИ СПИСКОВЕ? Објављено је да то ради Црвени крст, ЦСР Боровњак и председници МЗ? Сада је ванредно стање, сазивају ли се Савети или ко како хоће Видићу? Зашто из ЦСР прослеђују људе Црвеном крсту? Говорите ли ви међусобно?

5. КАДА ЋЕ СЕ ОДЛУЧИВАТИ О ХИТНИМ ЈЕДНОКРАТНИМ ПОМОЋИМА? Знаш ли неспособни човече колико имаш људи којима је неопходна хитна помоћ? Имаш ли младе родитеље са бебом у вишедневном карантину? Знаш ли да су незапослени и без примања? Знаш ли који су одговори из ЦСР на захтев за хитну једнократну помоћ? За пакете шаљу их у Црвени крст а о помоћи одлучиваће у законском року од 60 дана. Лично сам проверио. Јесте ли ви нормални?

Овако ситуацију у општини види неко коме је помоћ потребна. Не зна се ко је донео одлуку о помоћи (нема је нигде). Не зна се колика ће бити? Хоће ли бити само једном? Може ли се са једним пакетом на нн број лица месец, два? Уз то се не зна коме и кад ће бити подељена. Не зна се ни коме да се јави.

Ко је крив за ово? Ја или ти ,,команданте“. Вероватно ја. Неки нормални председници општина преко медија и на сајтовима општине објавили телефоне председника МЗ како би смањили физичке контакте и помогли да олакшају грађанима и спрече ширење вируса.

А ти неспособни човече, чиме се ти бавиш?

Звездан Ристић

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.