Otvoreni fažizam-„Једна странка, једна земља, један председник – Александар Вучић“

0

Ponovnu aktuelizaciju Hitlerove parole „Unseren Kindern – die Zukunft durch Adolf Hitler“ korišćene u kampanji 1936 videli smo na nedavnim izborima kao Vučićev slogan ,,Za našu decu“. Sve je to navodno bila slučajnost a onda je javnost uzburkao visoki funkcioner naprednjaka iz Kragujevca koji je uz sliku sa sednica IO SNS-a pohvalio nacističkom parolom „Једна странка, једна земља, један председник – Александар Вучић“ ili ti rimejk Hitlerove parole ,,Ein Reich, ein Fuhrer“. Čovek je samo bio iskren i opisao atmosferu. Ako analizirate činjenice svako objektivan će videti da sve vodi ka tome „Једна странка, једна земља, један председник“. Da li je razlika u tome da sada imamo fuziju šefa propagande i firera u jednom čoveku.

Da li je ovo što se događa širom sveta fažizam? Da li se po uzoru na Hitlerove arijevske sertifikate bez kojih se nije moglo lečiti, što sada propagira Gesundheitsminister poznatiji kao dr. Smrt? Bez sertifikata nije se moglo u prodavnicu, moke se moglo putovati itd. Umesto NACI sertifikata imamo kovid pasoš. Kako to nije samo slučaj u Srbiji već se fažizam širi svetom evo jedne reakcije majke iz Hrvatske. Ova pošast kao i nekad prevazilazi nacionalne okvire ali je cilj ostao isti zavladati svetom.

Kuršumlija bez cenzure

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.