Није прошла мућка у Гимназији

0

У Гимназији у Куршумлији није прошла мућка која је планирана мојом али и реакцијом још неколико лица код надлежних инспекција. Наиме директор Гимназије Драган Петровић (супруг Ураније Петровић) 09.02.2021 пуни 65 година и по сили закона мора у пензију. Школски одбор треба најмање шест месеци (најкасније 4 месеца) пре тога да распише конкурс за новог директора, што би у овом случају било 09.11.2020. Што се тиче самог рада господина Петровића као професора и директора коректно је рећи да се драстично разликује од своје супруге познате по безбројним аферама али закон је закон.

Али како се показало да се закони за Петровиће могу бити растегљиви ово није урађено. Статут школе у члану 52 став 2 налаже:
,,Конкурс за избор директора расписује школски одбор, најраније 6 месеци а најкасније 4 месеца пре истека мандата директора“

Секретар школе је одговоран да упозна Школски одбор са овим процедурама, али и секретар и ШО пропустише све рокове како би Драган Петровић остао да буде директор до краја школске године. Замислите да је како сазнајемо (јер не постоје подаци на сајту Гимназије) председница ШО Ивана Милошевић запослена код његове супруге Ураније у ДЗ Куршумлија. Након упознавања надлежних инспекција, ШО се напокон састао 26.01.2021 и са 7 гласова за, донео одлуку да се распише конкурс који ће бити објављен у часопису Послови 03.02.2021. године.

Ово је само један од многих примера како се корупција увлачи у систем и разједа га а да они који појединачно доносе одлуке можда тога нису ни свесни у правој мери. Рецимо колико су били свесни одборници када су испред локалне самоуправе бирали Уранијину радницу за ШО. А они који су је поставили за председника ШО? Сазнајемо и да годинама није промењена али није ни звана професорица која борави у иностранству а која је члан ШО.

Интересантно је да није на време овог пута расписан конкурс ни за директорицу ДЗ Уранију Петровић. Није био ни прошлог пута. Председник УО је планинкић Жарко Ђурић. Конкурс објављен па повучен. Нису прилагодили Статут! Провидно. У прошлом конкурсу заборавили да ставе да је потребна потврда да се не води кривични поступак….. Срам вас било.

Очекујемо реакције надлежне општинске и републичке просветне инспекције да против одговорних за овај очигледан покушај ,,корупције“ предузму адекватне мере. Ја ћу лично на првој седници скупштине тражити смену свих чланова ШО које поставља локална самоуправа као и чланова УО и НО у ДЗ Куршумлија. Нису достојни тога. Уосталом да није таквих, не би сав овај криминал био могућ. Тако да ће се на удару закона наћи сви који помажу чињењем или нечињењем криминал и корупцију.

Звездан Ристић
Покрет Љубав Вера Нада

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.