Nedopustivo: Karatisti iz Prokuplja stranci u sopstvenom gradu

0

Već nekoliko meseci karate klubu Topličanin onemogućeno je da trenira u fiskulturnoj sali Osnovne škole Tatko u Prokuplju gde su se predhono održavani trninzi pored odluke ministarstva prosvete da se sportski klubovi vrate treninzima. Zbog takve odluke direktora ove škole ovaj klub koji čine uglavnom osnovci i srednjoškolci iz Prokuplja, svoje treninge održava na platou ispred gradske uprave u Prokuplju. A evo šta su napisali na svokoj facebook stranici:

Fotografija: facebook

,,Pošto nam direktor OŠ“N.S.-Tatko“ ne dozvoljava da uđemo u salu, mada postoji uputstvo Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja da se sportski klubovi vrate sa treninzima u salu,mi treniramo ispred opštine kada nam vreme dozvoljava.
Većina sportskih klubova trenira po školskim salama po Srbiji,a u Prokuplju je to problem….zašto??
Mi ne znamo….a možda i znamo. „

Fotografija: facebook

Ovakva odluka direktora Osnovne škole Tatko posebno je nelogična kada se zna da je Prokuplju do samo pre nekoliko sati vrvelo od proslava (venčanja, žurki…) koje gradske vlasti nisu zabranjivale. Ipak karate klubu Topličanin zabranjeno je da trenira…

Povodom ovoga redakciji našeg portala obratio se član glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Toplice (Kuršumlija) Slavko Ilić, koji je za otvorenosr.rs rekao: ,,Ovde se nesumnjivo radi o diskriminaciji od strane odgovornih prema karate klubu Topličanin i našim najmlađima. Nedopustvo je da se neko na ovakav način ophodi prema javnim ustanovama tretirahući ih kao privatnu svojinu. U ovom slučaju je to direktor Osnovne škole Tatko iz Prokuplja. Ilić je ovom prilikom uputio poruke podrške karate klubu Topličanin iz Prokuplja ocenjujuću kao nedopustvo ponašanja direktora Osnovne škole Tatko i javno postavio pitanje da li ovakvo panašanje nadležnih oslikava parolu Aleksandra Vučića koju je propagirao na izborima na kojima opozicija nije učestvovala ,, Za našu decu“?! Ilić je takođe apelovao na nadležne da što pre reše ovu situaciju u interesu najmađih.“

Fotografija: Slavko Ilić – Privatna arhiva

Ovo nije prvi put da se sportskim klubovima u Prokuplju zabranjuju tereni ili fiskulturne sale. Predhodno su Akademiji fudbala 10 na čijem čelu se nalazi Vanja Stojanović, zabranjeni treninzi i odigravanje utakmica na stadionu Topličanina, a razlog za to bila je politička nepodobnost predsednika ovog kluba.

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.