Ми смо против повећања намета при регистрацији возила

0

Комунална такса. Зашто је у најнеразвијеној општини комунална такса међу највишим у земљи. Под формом законске потребе усклађивања са републичким прописима јер ,,као“ није до њих. Да ли је баш тако?

Једноставно је на интернету отворити укуцати калкулатор регистрације мењати имена општина у окружењу са сличним статусом неразвијенисти и видети да је оно што се пласира грађанима тј. да је комунална такса толика због републичких прописа обична лаж. Најчешће регистровано возило има кубикажу између 1600 до 2000 цм3. Ево како то изгледа по општинама: Куршумлија 2300, Александровац 1800, Лебане 1800, Житорађа 1600, Крушевац 1500, Медвеђа 1340, Босилеград 1100, Трговиште 1000, Жагубица 1000 док је у Бојнику само 940 динара. Једна од најразвијених општина Инђија има таксу нижу за 300 динара од Куршумлије.

Општина има 952 км2, без локалних линија и са јако редукованим међуградским линијама. Ово приморава грађане да имају аутомобиле. Поред тога што морају кад дођу до града да плаћају паркинг, свакодневно се повећавају разноразни намети и цене за продужење регистрације. Кад додате и измишљање разних прописа што се тиче техничких прегледа то прелази све мере. Али то се наставља, полако и константно, да то постане свакодневица и нормалност. Уместо добрих примера копирају се лоши па су рецимо блачани таксу са 440 динара подигли на 1800.

Звездан Ристић
Покрет Љубав Вера Нада

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.