Ko je ukrao GNNS prijemnik iz JP Direkcije i ko ga godinama zloupotrebljava?

1

Kako saznajemo iz naših izvora već tri meseca, tj. od 24 januara se čeka završetak inventarisanja u JP za uređivanje građevinskog zemljišta „Kuršumlija“. Nedostaje GNNS prijemnik, tj uređaj kojim se vrši premer zemljišta u vrednosti oko 900.000 dinara.

Ovaj uređaj se uveliko zloupotrebljavao godinama i tako omogućavalo pojedincima iz Direkcije i katastra da zgrću pare, iako im je već godinama zabranjeno da vrše bilo kakve premere. Ali tako samo kaže zakon, ako dajete protiv usluge organizavanoj kriminalnoj grupi koja vlada Kuršumlijom to baš i ne mora da bude tako. Znamo i da su koordinate bile rastegljiva kategorija, tako se za adekvatnu naknadu moglo se malo i ševrdati. Nije potrebno uvek se držati koordinata kao pijan plota. Samo mali deo ovoga je bivši šef katastra priznao tužilaštvu u Nišu i sklopio nagodbu, ostalo je još puno toga. Ovim putem bih kao predstavnik slobodoumnih i nekorumpiranih građana ove opštine javno postavio nekoliko pitanja nadležnim u ovom slučaju.

1. Ko prikriva krađu GNNS uređaja i po čijem nalogu?

2. Da li se ukradeni uređaj koristi i dalje za premer?

3. Da li premer plačeva koje je prodavala opština u Kuršumliskoj banji vršio pred ŠO M. Zakić, radnik katastra Mileta Jeftić u to u radno vreme, baš tim uređajem. Podsećamo da je već nekoliko godina radnicima katastra zabranjeno da vrše bilo kakve premere? Znate to su oni plačevi oteti od porodice Vasić i parcelisani na manje od 3 ara kako nebi moglo da se gradi ništa što bi ugrozilo interese bande.

4. Da li je isti prošlog meseca radio premer placa na ,,Strelcima“, po kom osnovu i kojim uređajem?

4. Da li je isti zadužen u katastru za izdavanje podataka (koordinata) na osnovu kojih se vrši premer?

5. Da li ove zloupotrebe rade godinama, besplatno se uzimaju podaci a opštinskim uređajem (kojim raspolaže direkcija) protivzakonito uz saradnju sa bivšim šefom ili bez njega vrši premere popodne, vikendom a izgleda i u radno vreme?

6. Ko mu iz katastra ovo dopušta i za koliki procenat? Ovi iz vlasti mu dopuštaju očigledno zbog manipulacija opštinskom imovinom datoj školi koju zloupotrebljava Planinka a što Mileta Jeftić sprovodi u delo.

Znamo i o onom pokušaju opštine koji se neslavno završio da se urgira ,,gore“ kako bi organizovana kriminalna grupa i ovaj segment stavila pod punu kontrolu a sve naravno o trošku građana.

Računajte da imamo odgovore na ova pitanja a postavljamo ih samo formalno kako bi videli da se sve zna i čeka na procesuiranje kad ponovo vratimo državu i opštinu iz privatnih u narodne ruke. Vi koji obavljate prljave poslove za ovu bandu zajedno ćete odgovarati sa lopovima u paketu, obećavamo. Takođe nećemo zaboraviti ni one koji nam pomažu u otkrivanju ovih afera a pre svega u misiji da od naše Kuršumlije prebogate prirodnim resursima napravimo bolje mesto za život svih nas a ne samo pojedinaca.

Sat otkucava, tik tak tik tak……….

Zvezdan Ristić
Pokret LJUBAV VERA NADA

Podeli.

1 коментар

  1. Važno je da u Kuršumliji postoje profesionalci, hrabri, pošteni, opozicinari koji ukazuju na kriminal i korupciju a radiće i dalje da sve izađe na svetlost dana. A još važnije je da građani shvate da ne bili više oštečeni ni u katastru, ni u sudu, da ne moraju da se ponižavaju da bi im se deca zapislila, mora sa vlasti da ode SNS zajedno sa SPS-om. Lopovluk u Kuršunliji dozvoljava i neguje Raša, da svi funkcioneri i njigovi miljenica kradu da bi on došao do
    većih ciljeva. A svima njima to dozvoljava Vučić.
    Promena svih, narod to već shvata!
    I to za manje od godinu dana.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.