Internet muke roditelja sa online nastavom

1

Zbog ukupnog stanja u društvu i uvođenja online nastave mnogi roditelji đaka sa slabijim socijalnim statusom su u dodatnim problemima. Naime deci treba obezbediti internet kako bi mogli da prate nastavu kao i uređaje na kojima to mogu da rade. Nekad je problem samo jedno od ova dva uslova a nekad oba.

Danas sam pročitao jedan post na fejsbuku naše sugrađanke koja je videla o kakvom se problemu radi i pokušala da apeluje da se tim roditeljima pomogne.

,,Razmisljam,zasto vlada ne pomogne porodice, koje nisu u mogucnosti da imaju internet. Da deca prate nastavu online😎. Jutros iz okolnog sela se zena zali da nema od cega da placa. Sramota,sta je to za njih“.
Pored države koja je morala da se ovim pozabavi a nije, ostaje i lokalnoj samoupravi da pomogne.  Može ona to i sama. Ja kao odbornik apelujem na opštinsko rukovodstvo posebno na predsednika skupštine Dejana Lovića koji je pri tom i prosvetni radnik da se potrude i nađu načina da se pomogne tim ljudima a pre svega deci.
Na mnogo drugih nepotrebnijih stvari ide novac iz budzeta pa bi se našlo i za ovo  ako ima malo razumevanja.  Ako nema za decu  za koga ima?
Može se odložiti asfaltiranje jedne ulice  ili  da jedne godine komunalno ne dobije novi kamion. Šta je pametnije nego pomoći deci i bolesnima.  Ostavimo politikanstvo sada, pravi se upravo budzet mada može se naći da se to reši i iz ovog.
Zamolio bih sugrađane ali i sve druge  jer ovo nije problem samo kod nas da učine bar toliko da apeluju preko društvenih mreža, ličnim kontaktima, mejlom i na druge načine da se pomogne deci.
Zvezdan Ristić
Podeli.

1 коментар

  1. G.G. SPASIMO KURSUMLIJU VREME JE on

    Obrazovanje je nesto sto je neophodno. Zato smatramo da sva deca moraju da imaju pruzenu sansu da se obrazuju. Ovo nije politika ! Zato treba pomoci svima onima koji zele da se obrazuju.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.