ГРАЂАНИ НЕ МОГУ ДА ИЗДРЖЕ КОРУПЦИЈУ У ПРАВОСУЂУ

0

Наш суграђанин адвокат Иван Максимовић послао нам је текст који доле објављујемо:

ГРАЂАНИ НЕ МОГУ ДА ИЗДРЖЕ КОРУПЦИЈУ У ПРАВОСУЂУ

ОД ОШТЕЋЕНОГ ПОСТАО ОКРИВЉЕНИ

Редакцији се јавио угледни млади адвокат Иван Максимовић из Прокупља указујући на корупцију у правосуђу са којом се среће свакодневно у свом послу посебно у Топличком Правосуђу, при томе напомињући да се ништа није променило почев од када је одржан први округли сто на тему „Правосудне корупције“ који је организовало Друштво судија Србије марта месеца 1998 године, при томе да је данас корупција у правосуђу ухватила невиђене размере, без икаквог система одговорности и санкционисања лица склоних корупцији, указујући да носиоци правосудне функције покривају једни друге по принципу „ја теби данас ти мени сутра“, те да је знатан број грађана оштећен у поступцима. Са жаљењем износи да је веома мали број оних часних, поштених и стручних носилаца правосудне функције у Топлици који су у запећку лица носилаца правосудне функције склоних корупцији, који јавно исказују своје одлуке, једном речју „бахатост“ и да им контрола других видова власти не може стати на пут.

Максимовић је дуго у адвокатури, скоро читаву деценију, а пре тога је стаж обавио у Суду, потиче из угледне и поштене породице, међутим исти није могао наћи правду ни у свом предмету пред Основним јавним тужилаштвом у Прокупљу КТ. Бр. 500/19, где је био оштећен за кривично дело ометање правде из члана 3366 КЗ који је на његову штету низом увредљивих речи током вођења активних предмета као адвоката у вези истих низом увредњивих речи током вођења активних предмета као адвоката у вези истих, атаковао на његову част и углед од стране одређених осумљичених лица, између осталих једног адвоката и једног судије из Куршумлије, склоних незаконитим радњама, а по ком предмету је поступила Вршилац функције Основног суда у Прокупљу, иначе јавно декларисан кадар Демократске странке. Поред таквог стања током поступака Максимовић је веровао у правосуђе иако се сретао са бројним неправилностима јер је знао да у том предмету су закон доказио као и став Врховног касационог суда апсолутно на његовој страни, као и чињеница да се током поступка Вршилац функције Основног јавног тужиоца у Прокупљу Јелена Бошковић без „да је неко од ње нешто тражио сама изјаснила 20.11.2019 године да је предметно кривично дело на штету Максимовића, чисто кривично дело и да ће да подигне оптужење“ и то све у присуству Максимовића, његових пуномоћника и сведока у том поступку које је саслушала председница Основног суда у Куршумлији Јелица Милановић, да би након тога без да се у вези истог чињенично било шта променило, јавно изречену одлуку променила и при томе свесно обманула оштећеног у поступку и дана 21.05.2020 одбацила кривичну пријаву Максимовића упућујући га на приватну тужбу.

Максимовић се пита дали „Корона“ утицала на овакву незакониту одлуку и ако јесте која врста „Короне“.

Да би након тога и даље Максимовић користио законита правна средства и против Јелене Бошковић поднео кривичну пријаву за кршење закона од стране судије, јавног тужиоца и његовог заменика из члана 360 КЗ, као и дисциплинску пријаву , услед чега је ВФ ОЈТ Јелена Бошковић изложила прогону адвоката Максимовића приватним кривичним тужбама за увреду, угрожавање сигурности и дисциплинском пријавом са монтираним доказима у виду њене записничарке а све како би оправдала своју незакониту одлуку коју је променила по налогу једног судије Вишег суда у Прокупљу који је склон да и сам израђује одлуке по наруџби иначе међу грађанима познат као „Гугл судија“, а све из разлога јер су одређена лица којима је претило да ообављају одређене послове трговали утицајем преко тог судије али због чега и у ком обиму о томе су обавештени надлежни државни органи гоњења да предузимају радње.
Склоност поменуте Јелене Бошковић да своје незаконите одлуке оправдава прогону учесника у поступку јесте чињеница да се води поступак за прогањање и против адвоката Слободана Д Стројановића из Прокупља и то човеком који је такође оштећен радом именоване.

Против исте је заведена кривична пријава да је у периоду фалсиофиковала лекарско уверење да је била трудна да би избегла плаћање новчане казне за прекршај због неношења појаса који јој је написала полиција.

Незакониту одлуку Јелену Бошковић преко истих линија покрио је Заменик Вишег јавног тужиоца у НИшу Горан Бурсаћ који је био разрешен у реформи Правосуђа 2009 године и то како је саопштио Бранко Стаменковић тадашњи члан ДТВ пред камерама из разлога што је реметио јавни ред и мир у Палати Правосуђа у Београду у видно алкохолисаном стању.

Максимовић овим апелује на врх државе у који још гаји поверење да се држава мора под хитно обрачунати са оваквом и сличном корупцијом у Правосуђу, како у Правосуђу Топлице тако и широм Републике Србије, како грађани неби трпели а у осталом и отклонила се једна од главних препрека за приступање Европској унији, која ставља велику примедбу у погледу корупције у Правосуђу .

Такође желим да додам да логистику оваком незаконитом поступању потпору чинеодређене личности из правосуђа и један политичар који иду на муабет у америчку амбасаду и одају информације против наше државе и раде против српског народа. Предузмимо мере да се та корупција искорени

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.