Боримо се да се и овде хапсе лопови који ојадише државу и народ

1

Управо је у суседној Црној Гори објављено да је ухапшен бивши министар здравља Будимир Шегрт, због основане сумње да је приликом продаје болнице у Мељинама (у којој је касније постао директор) оштетио државу за 10 милиона евра.

https://mondo.rs/Info/EX-YU/a1417141/budimir-segrt-uhapsen-dritan-abazovic-crna-gora.html?fbclid=IwAR2SgQ5EBGGJ3l0Hfqw-7tyxlkSc-mzrEu5ET-996MOpq58zqqVu1axafLY

Код нас је у малој Куршумлији украдено дупло, 20 милиона евра и то само у једној фирми ШИК Копаонику. И то нису паушалне процене већ се ове цифре налазе у налазу судског вештака. Већ постоји правоснажна пресуда којом је суд оспорио лажно потраживање Симпа од само 10 милиона евра. И? Шетају се на слободи. Наше државне органе то не интересује, битнији су да се похапсе продавци купуса. У случају ШИК-а уместо хапшења власт заташкава ситуацију поделом додатних пара, које добрим делом опет буду злоупотребљене и покрадене. Навика је чудо.

Код нас овим системом лопови аванзују у успешне привреднике који се временом усавршавају и постају све успешнији у тим истим преварама и лоповлуцима. Кад се добро усаврше они више не траже рупе у прописима, једноставно их сами креирају, па тако краду по закону. Не знам да ли је ухапшени Шегрт добијао и које награде, да је код нас то га неби омашило.

Док се не решимо оваквих лопужа неће нам сванути бољи дани, нема економије и државе која може издржати похлепу оваквих људи. Док ми с друге стране не можемо једни с другима из разних разлога, они се око лоповлука удужују без проблема.

Звездан Ристић
Покрет ЉУБАВ ВЕРА НАДА

Podeli.

1 коментар

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.