Београдски метро или српска пољопривреда?

2

Стишале су се страсти па да хладне главе размислимо шта је боље за Србију, да се гради метро у Београду од 4.4 милијарде евра или да се уздигне српска пољопривреда и да подршка наталитету?

Велеграду какав је Београд свакако треба метро. Решио би се велики саобраћајни проблем. Само да ли нам је то неопходно и најпрече?

За износ 4,4 милијарде евра може се купити 440.000 трактора (по 10.000 евра). Може се купити 2 милиона стеоних јуница (2.000 евра по грлу). Може се изградити 22.000 мини хладњача (по 200.000 евра). Може се купити 4 милијарде садница воћа или ти 4 милиона прикључних машина. Може се изградити на десетине хиљада мини погона за прераду воћа и поврћа. Да ли би било паметно комбинацију наведеног пласирати младим брачним паровима уз део отписа у зависности од броја деце. Замислите да трактори, прикључне машине, семена, расад, грла буду наши а не увозни.

Пошто ни за једно немамо пара, мора се узимати кредит. Веома битно је и у чије џепове ће отићи тих 4.4 милијарди евра и какав финансиски ефекат производи обе варијанте овог улагања.

Док се спроводи овај ,,равномерни развој“, Србија се гаси а Београд све више постаје тесан. Власт хоће да то додатно појача. Покрет Љубав Вера Нада залаже се за децентрализацију Србије. Залажемо се да се великим националним пројектима оживи Србија и подстиче наталитет.

Уколико би се новац од метроа преусмерио у општине где се народ бави пољопривредом, свака општина би добила 30 милиона евра. Тренутно се за ове потребе издваја око 150.000 евра по општини годишње и за 200 година би се уложило оволико. То би за моју општину Куршумлија али и за Блаце, Брус, Бојник……. значило минимум 200 трактора, 1000 прикључних машина, десетине хиљада садница воћа, неколико хиљада грла стоке, на десетине мини хладњача и погона за прераду. Остао би народ и рађало се пуно више деце.

Или то или брзи превоз у Београду? Шта је боље по народ и државу закључите сами. Вреди ли ово допуштати страним силама ради подршке? Уништавамо ли овако земљу и народ или га подижемо и јачамо? У памет се срби?

Звездан Ристић

Podeli.

2 коментара

  1. Локални Абориџин on

    Метро неће решити економске проблеме Србије, него ће је још више задужити, а Србију испразнити. Толике паре би добродошле пољопривреди, малој привреди, туризму и другима. Метро нека гради Мали и Београђани који су се навикли на шветрц вожњу. Ово је потпуна неправда за нас на југу Србије који смо заборављени, а нашим новцем треба да финансирамо метро.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.