Акваријум у Куршумлији за 80.000 евра

1

Нешто пре нове године у Куршумлији отворено је Јединствено управно место или Акваријум, како су га грађани прозвали због обиља стакла. Да би средили шалтери на којима грађани предају своје захтеве за једнократну новчану помоћ, ученичке стипендије итд. потрошено је невероватних 9.250.000 динара или 80.000 евра. Шта је ту рађено за 80.000 евра? За тај новац се овде могу изградити две мање породичне куће или купити 4 двособна стана, остављамо грађанима да процене кад сами виде о чему се ради. Мој коментар на то је Куме, много је!

Срушен је један зид, онај који је одвајао матичну службу и просторију са шалтерима која је и до сада служила да грађани поднесу захтеве и сл. Поред овог обновљени су и шалтери. Вреди ли то 80.000 евра? Ако узмемо у обзир чињеницу да је Куршумлија општина где је скоро 1000 људи на казану, где је незапосленост 24 % и да су већина грађана у тешком материјалном стању и да се за намене једнократне помоћи становништву како би купили лек или платили да им не искључе струју издваја милион динара. Девет пута мање него за нове шалтере. Да ли овако нешто раде паметни људи? Чак се тиме и хвале!

Да ли онима којима је помоћ неопходна битно какви су шалтери кад предају захтев или им је битно да им се помогне? Замислите одговоре, општина нема средстава. Али будите срећни и задовољни јер сте захтев предали на новом шалтеру. Стрпите се пар година. Председник општине је ово правдао тиме да то нису паре грађана Куршумлије већ изгледа туђе, па да не вратимо него …. . послушајте….

Власт спроводи овакве корупционашке послове по целој Србији. У великом броју општина се за ове паре праве шалтери али се купује и новогодишња расвета. Све како је смислио неко одгоре. Паре из републичког буџета које као да су туђе. Ми не треба контролишемо и коментаришемо ову корупцију јер паре нису наше а и да не кваримо људима комбинацију. У ствари паре си наше. Вучић је неколико пута колико кошта ово смањио количину новца коју ћемо добити добијамо као трансферна средства. Тако да су то само политиканстке игрице великих мајстора обмане и преваре. Цака је у томе да се крађа и корупција представе као успех. Докле тако видећемо. Временска прогнозе кажу да је из Црне Горе и РС кренуло неко освежење са падавинама….

Звездан Ристић
Покрет ЉУБАВ ВЕРА НАДА

Podeli.

1 коментар

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.