Адвокати данас штрајкују

0

Адвокатска комора Србије донела одлуку да данас штрајкује. Повод је покушај доношења новог Закона о парничном поступку који је катастрофалан по грађане. Он суштински онемогућава грађане који немају доста уштеђевине (а већина је таквих) да учествују у судским поступцима, јер све таксе мора да се уплате одмах, што је за већину грађана неизводљиво.

Пример: Ако вас туже они који имају пара: банка, држава, фирма, за већи износ ако уз одговор за тужбу не уплатите таксу изгубићете и без суђења. А онда ће вас за тужени износ јурити извршитељи. Ово је недопустиво. Предлог закона је писан уз лобирање банака. Поред овог покушава се увести и електронско достављање писмена, и још низ ствари који мењају оно што не треба. Треба мењати људе који не ваљају и недостојни су да буду судије и тужиоци, а пуно их је.

Народ није ни свестан шта му спремају и чека клање у тишини. Адвокати као део народа кога још ова власт није успела да уцени, подели и манипулише су препознали све ово. Ево шта они кажу: Није само овај закон проблем 80 % судија није достојно да ради тај посдао.

Kuršumlija bez cenzure

Podeli.

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.