Ко је за то да се сами организујемо и помогнемо најугроженијима?

7

Држава и локална самоуправа изгледа заборавили економски најугроженије? Почните да радите свој посао!
Већ данима ми се обраћају грађани који немају никаква примања. Апеловао сам се али и званично обраћао да се нађе начина и реши овај проблем. Ванредно стање и мере које га прате зауставили су многе послове. Редовне, сезонске али и друге, јер је много лица било периодично ангажована по већим градовима, ски центима или пак у страним државама.

Организује се достава помоћи најстаријима, пензије се деле на посебне начине и даје додатак од 4000. Све је то у реду и подржавам али невероватно је да нема мера за оне који су будућност, децу и оне без икаквих примања. Зашто не повећавају дечји додатак већ само пензије и то чак и оне преко потрошачке корпе. Затим су распуштене локалне самоуправе, вртићи , спортски центри итд и сви примају плате. Они који немају ништа остају без ништа уз забрану кретања!!!

Хоће ли сви пасти на испиту одговорности и у ванредним ситуацијама?

Локална организација Црвеног крста нема намирница да пакује пакете, није решено из централе. ЦСР Куршумлија прима захтеве за једнократну помоћ преко поште и електронски али их не решавају они већ општинска комисија, а и да реше не могу се исплатити јер кажу не ради трезор. Грађани Куршумлије су већ поднели захтеве за помоћ, оставили контакт телефоне. Дакле узмите се у памет проверите ко је већ примио и осталима уплатите помоћ. Ако не цео износ онда по 10.000 динара месечно док траје ванредно стање. Проверите колико ко има деце и дајте по 4000 по детету, иако не гласају. Мислим да је то народу битније од колектора за отпадне воде, асфалтирања улица или сличног.

Само београдским пензионерима деле се пакети и то од стране града Београда. Наша организација пензионера се не оглашава, удружења лица са инвалидитетом такође. А неко ко седи у већу годинама би требао да помогне и другима??? Разноразне хуманитарне организације потонуше у земљу изгледа. Хоћу да истакнем пример Милета Копривице који је у свој згради у Косовској 19 поделио пакете најугроженијима. Браво Миле. Значи можемо сви по мало и резултат ће бити значајан.

Обично се сви ваде да неко други није одрадио нешто али да вас питам ЈЕСМО ЛИ МИ ПОЈЕДИНАЧНО УРАДИЛИ СВЕ ДА ПОПРАВИМО СТАЊЕ? У исчекивању да ће ,,надлежни“ схватити да осим запошњених и пензионера, привредника који су на губитку итд постоје још неки, неки који немају ништа па ништа и не могу да изгубе осим достојанства. Треба ли им узети и то?

Предлажем да се сами организујемо и пробамо да помогнемо овим економски најугроженијим категоријама. Ово није никаква лична, страначка нити било каква активност јер пре свега тога треба да смо људи. Јесмо ли, видећемо? Ко год има искуства у организационим пословима и има жељу да осим приче и лајкова уради нешто нека се јави, да осмислимо начине како помоћи онима који не примају ништа.

Звездан Ристић 0606278124

Podeli.

7 коментара

 1. E da vas vidim sada „gospodo“ patriote. Da vidim sada sve vas što tvrdite da radite za dobrobit opštine. Da se jave sada isti oni što su pre par meseci udavili decu sa pričom „vi ste budućnost Kuršumlije“. Budućnost u smislu, služiće njegovu decu,za bedan novac. Gde ste sad,da toj deci obezbedite sve što ste pokrali od njihovih roditelja? Gde ste sad,kad možda žive samo na hlebu i krompiru,a možda nemaju ni to! Da li je to budućnost koju im planiraš g. Predsedniče opštine? Da ti služe za 20000 po Banji čim prođe pandemija? Da im naplatiš i njihovu vodu, pošto mi nije u znanju da ti je deda ostavio Banje u nasleđe! To što imaš, apsolutno sve,pokrao si od naroda Kuršumlije!!! Sad,ja znam da bi ti radije umro nego bilo šta vratio,ali budi malo čovek,probaj, ništa ne boli i mnogo je lepo pa sad pomozi svojim sugrađanima. Lepo im daš jednokratnu novčanu pomoć na koju imaju pravo i za koju imaš i sredstva i poziciju kako da ih isplatiš da imaju čime da plate račune. Pa onda iz svog džepa koji si napumpao njihovim novcem da napraviš bar jedan dobar paket pomoći po porodici i da to lepo izdeliš građanima. To ti uradi,a ono što se slikao dok polažeš vence ,okači mačku o rep. Niko ne veruje više tvojim iskrivljenim grimasama. Nego lepo,pakete da spakuješ,čizme da obuješ,poltrone da povedeš i od vrata do vrata. Da sve to izdeliš i da ih obiđeš ako malo mozga imaš. A i da vežbaš,jer kako si počeo i koliko su ti porasli apetiti da ćeš uskoro opet da ideš od vrata do vrata. Ali da prosiš! Jer ničija nije gorela do zore! Tvoja,koliko vidim baš naročito neće!!!

 2. Pogledajte primer nasih sportista, sadas jih i bi sih. Ana Ivanovic je donirala 35 respiratora bolnicama, svaki kosta po 20.000 evra, Dejan Stankovic takodje je donirao respiratore. Novak Djokovic salje ogromnu pomoc Srbiji.
  Pogledajte primer stranih drzava. U Italiji najbogatije pirodice Berluskoni (donirao 20 miliona evra), porodica Anjeli, vlasnik Juventusa (20 miliona evra), FK Inter takodje. Kristijano Ronaldo sve svoje hotele kone je svojim novcem izgradio stavio je na raspolaganje obolelima kao karantin, uz to sve troskove lecenja obolelih i plate lekara placa iz svog dzepa.
  POGLEDAJTE NASE: Pitam, koliko su gospodin Rasa i Planinka pomogli ovo drustvo? Da li su dali 1 litar vode ugrozenima. Red je da drzavi vrate deo od onoga sto joj uzimaju. Da li su ikada ucestvovali u jednoj humanitarnoj ak iji? Odreknite se jedne skupe reklame na RTS-u i donirajte novac za ugrozene. Dobili ste milione evra naseg novca od drzave na poklon za Kursumlijsku banju. Oslobodite jedan hotel za snestaj obolelih ili onih ugrozenih koji su ostali bez icega i nemaju gde. Lako je biti „humanitarac“ sa tudjim parama. Kolio ste veliki i koliko srce imate pokazuje se u ovakvim situacijama.

 3. Lokalna samouprava se seti najugrozenijih samo kada za dva litra ulja treba kupiti glas za sns sada im izgleda nisu potrebni Treba platiti vojsku i policiju da ih cuva od tih istih socijalnih slucajeva Bolje je sada uloziti u policiju nego u ugrozene Ovo je situacija vec vidjena kada Sns odbornici u parlamentu nisu hteli da izglasaju pravo na lecenje bolesne dece u inostranstvu nego preko sms poruka sakupljamo novac za njih Sta mogu da urade ovi kumunci u gradovima koji su se dovatili para napunili dzepove ali im dusa ostala vecito prazna

 4. Ево предлога. Пошаљи свим привредницима захтев за донацију. Да се види ко је и какав човек од њих.

 5. GG SPASIMO KURSUMLIJU VREME JE on

  GRUPA GRADJANA SPASIMO KURSUMLIJU VREME JE! Juce je je na svojoj fejs stanici to isto objavila i poziva sve ljude dobre volhe ,kao i sva preduzeca i sve preduzetnike koni za to imaju mogucnosti da se organizujemo i pokazemo humanost prema najugrozeninem stanovnistvu u ovom trenutku .GRUPA GRADJANA SPASIMO KURSUMLIJU VREME JE! je takodje dala predlog ga od Lokalne Samouprave zatrazimo prostoriju gde bi smo pakovali pakete sa namirnicama za najugrozenije stanovnistvo.Ako neko misli da je ovo politicka prica JA KAZEM DA LOSE MISLI! Evo javni pizivamPrefsednika Opstine,Predsednika Skuostine i njihove zamenike da zajedno to uradumo kako sutra nebi bilo nekog prekora ili koriscenje u politicke sfrhe.IZVOLITE GOSPODO POKAZIMO SE ! Nebojsa Krstic 060 501 500 2

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.