Ко треба да помогне онима без примања?

3

Јавило ми се доста људи који немемају никаквих примања и питају ко ће им и када помоћи. Упућујем вас све да се јавите ЦСР Боровњак Куршумлија, Штабу за ванредне ситуације и Црвеном крсту општине Куршумлија и захтевате хитну помоћ јер је то њихов посао.

Подсетимо надлежне да они постоје да решавају проблеме грађана. Захтевамо да што хитније изађе у јавност и реши ово алармантно питање.

Очигледно је да су заказали али то се може поправити. Ја сам већ председнику општине 17 марта послао поруку следећег садржаја:

,,Gospodine Vidicu predlažem Vam da me uključite u rad Štaba za vanredne situacije. Mislim da bih lično ali i sa infrastrukturom koju posedujem u blogom koji vodim mogao doprineti da se pomogne našim sugrađanima da sa što manje posledica prodju kroz ovu krizu. Sada svakako nije vreme za nase političke nesuglasice to možemo nastaviti kada gradjani ne budu ugroženi. Ocekujem Vas odgovor. Zvezdan Ristic“

Није било одговора. Затим сам јавно преко блога предложио неке мере које мислим да би вредело спровести. Колико сам упознат предузето је дезинфиковање улица и пијаце од стране ЈКПД. Међутим све више се јавља оних који немају примања и то представља јако велики проблем у овим условима. На то сам указао пре два дана и послао и званичан захтев председнику општине иако знам да сви читају овај блог.

Нико се од званичника из Штаба, ЦСР или Црвеног крста до сада није огласио да ли имају и какво решење за грађане у овом социјалном статусу. Ја ћу се потрудити да их данас контактирам и пренесем вам има ли решења и каквог. Јавите какве су реакције надлежних.

Уколико не буде одговора оних чији је то посао једино нам остаје да се самоорганизујемо и покушамо да решимо овај проблем. Када кажем ми, мислим на све људе добре воље без обзира на политичке и све друге различитости, битно је помоћи.

Звездан Ристић

Podeli.

3 коментара

  1. GG SPASIMO KURSUMLIJU VREME JE on

    Sad je sansa gos Jovicu (zvanom gibetu ) da pare koje je uzeo kao socijalnu pomoc i obecao da ce ih da u humanitarne sfrhe IZVOLITE GOS JOVICUG

  2. Nece oni tebe Zvezdane u stab znaju koliko znas da radis to sto oni neznaju ,bolje je ovako sta uradimo(ne uradimo ) dobro je.Sto se tebe tice ponudi si tvoju pomoc i obavestio gradjanstvo i moje je misljenje mozes mirno da spavas A ONI?

Napiši komentar

Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove bloga „Kuršumlija bez cenzure“. Molimo korisnike da se suzdrže od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.